Голова Черкаської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар приніс сьогодні на традиційну понеділкову прес-конференцію Об’єднаної опозиції шолом беркутівця. За словами Юрія Ботнара, він знайшов його після мітингу, що відбувся у п’ятницю, 22 березня, під обласним Будинком рад. Тепер планує віднести в управління МВС.


– Цей шолом не є трофеєм. Я вуличний націоналіст, бо прийшов з вулиці. Тож трофеєм для мене є берети. Навіть погони не беремо. Зірвані погони, якщо ми могли помітити, я викидав в юрбу міліціянтів, – пояснив Юрій Ботнар. – Усі знайдені речі після протистоянь міліції з народом ми віддаватимемо Бо ми законослухняні громадяні, а це державне майно. Я зобов’язуюся повернути це майно в орган внутрішніх справ. Правоохоронцями їх давно не називаю…

Через ЗМІ Юрій Ботнар також порадив беркутівцям «не губити голову».

Читайте також: Гра на межі фолу: черкаські депутати перейняли досвід київських колег

Щодо самого тижня «зірваних сесій», як це охрестили «свободівці», то Юрій Ботнар підсумував тиждень мітингів так: «ми побачили, що громада Черкащини готова не боятися і йти проти влади». При цьому, за словами «свободівця», на мітингах громада вкотре мала змогу переконатися, що міліція діє за наказом влади.


– Можу зацитувати слова одного підполковника, який стояв на парадних дверях в облдержадміністрації. Він передав (чомусь не по рації) одному підлеглому, щоб той сходив покликав козачків. Я в цей час подумав, можливо мова йде про інших міліціянтів, а прийшов «тулубюгент» (так охрестила опозиція молодиків, що збираються останнім часом на черкаських мітингах під прапорами ПР, – ред.). Вони дихали перегаром, намагалися чинити якісь провокації. Але громада показала свою силу, тож ми будемо далі розкручувати маховик народного спротиву, – зазначив Юрій Ботнар.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100