Розірвана після мітингів черкаської опозиції міліцейська форма заступника начальника УМВС України в Черкаській області – начальника міліції громадської безпеки полковника міліції Івана Корсуна висить у нього в кабінеті.

Про це він повідомив учора на прес-конференції черкаським журналістам, демонструючи відео з мітингів протесту, що прокотилися Черкащиною.


– Під час мітингу 21 березня перед сесією Черкаської міськради депутат Микола Булатецький запропонував зайти до приміщення ініціативній групі з числа учасників мітингу. Але як розвиваються події далі? Керівник обласного осередку «ВО «Свобода» Юрій Ботнар закликав усіх зайти на мітинг, а якщо їх не допустять, то зайти туди силою! Це було чітко сказано! – сказав Іван Корсун.

Далі журналістам показали відео вже з мітингу перед сесією Черкаської обласної ради, що проходила 22 березня.

– І це мирне зібрання? Ось дивіться, як четверо підсаджують чоловіка і він зриває каску з міліціонера! Наступного разу, я вам гарантую, що всі ці люди, якщо застосовуватимуть такі дії, то будуть в автозаку! – обурювався Іван Корсун.

Журналістам також на відео показали міліціонера в подертій формі, а також показали пошкоджену під час мітингу форму тощо.

– Це мій одяг. Можу показати, бо я на пам'ять в кабінеті повісив… – говорив Іван Корсун.

Щодо зауважень деяких депутатів, що вони не могли потрапити на сесію обласної ради, то Іван Корсун запевняє: міліція діяла згідно закону.

– Нардепи від опозиції Бондарєв і Пашинський підійшли до входу, вишикували людей, при цьому використовували депутатів обласної та районних рад, та стали відтісняти від вхідних дверей представників обласної ради, обласної державної адміністрації та працівників ВДСО, намагаючись пройти на сесію обласної ради з метою її блокування. Тобто зробили живий кут з людей і цим кутом хотіли розірвати ланцюг міліціонерів, які забезпечували охорону громадського порядку, і зайти на сесію. Ви уявляєте, що було б? Прикро чути нині від деяких депутатів, при яких я теж працював (маю на увазі колишнього голову обласної ради з Чорнобая), що я їх не пускав! Я казав їм: «Будь ласка, проходьте». А тоді виявилося, що вони хочуть зайти зі своєю групою підтримки (осіб 20, а, може, й 30). Тобто ми безперешкодно пропускали депутатів, але ж всі хотіли зайти натовпом, – пояснював Іван Корсун.

Дивіться також ВІДЕО з прес-конференції.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100