Щойно на сесії Черкаської міської ради депутати більшістю голосів підтримали рішення звернутися до Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Голови Верховної Ради України Володимира Рибака з проханням звільнити голову Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайла Бродського із займаної посади.


Звернення зачитав депутат міськради Валерій Воротник.

Як йдеться у зверненні, у соцмережі «Фейсбук» Михайло Бродський нагрубив депутатові Володимирові Мамализі й порушив Закон України «Про державну службу», а саме ст. 5 розділу І, яка регламентує «Етику поведінки державного службовця».

Нагадаємо, що голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, соратник міського голови Черкас у відставці Михайло Бродський на пост депутата Володимира Мамалиги у «Фейсбуці» написав фразу «Пи--р. глаз будет на ж....».

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього


Таку реакцію у Бродського викликали висловлювання депутата щодо «тенденційного, непрофесійного та совкового матеріалу» місцевого телеканалу «ВІККА».

Нижче подаємо текст звернення.

Президенту України Януковичу Віктору Федоровичу

Прем’єр-міністру України Азарову Миколі Яновичу

Голові Верховної Ради України Рибаку Володимиру Васильовичу

ЗВЕРНЕННЯ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Шановні Вікторе Федоровичу, Миколо Яновичу та Володимире Васильовичу!

15 червня 2013 року у відкритій групі «Черкаси» соціальної мережі Фейсбук  голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Бродський М.Ю., коментуючи повідомлення депутата кількох скликань Черкаської міської ради Мамалиги Володимира Володимировича, вчинив брутальну лайку та погрози, що свідчить про його неетичну поведінку як високопосадовця, призначеного на свою посаду Вашими розпорядчими документами.

Вважаємо таку поведінку Бродського неприпустимою, оскільки вона ображає не тільки депутата міськради, обраного територіальною громадою і який користується повагою у суспільстві, а й підриває авторитет вищої ланки виконавчої влади в Україні.

Своїми діями Бродський М.Ю. порушив як Конституцію України, так і Закон України «Про державну службу», а саме ст. 5, Розділу І, яка регламентує Етику поведінки державного службовця. Зокрема, державний службовець повинен:

шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування;

не допускати дій і вчинків,  які можуть  зашкодити  інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця.

Крім того, демонстративно та публічно продемонструвавши неповагу до громадянина України, Бродський М.Ю. порушив ст.17 Розділу ІV Закону України «Про державну службу», а саме Присягу державних службовців.

Просимо Вас розглянути питання про доцільність перебування такого «керівника» високого рангу на займаній посаді.

Звернення підтримане на 51-му пленарному засіданні третьої сесії Черкаської міської ради 20 червня 2013 року та підписане за дорученням міської ради секретарем Черкаської міської ради Білоусовим В.Ф.

Секретар Черкаської міської ради Білоусов В.Ф.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100