Позафракційний і радикальний народний депутат України Олег Ляшко вийшов на стежку війни з так званими «тушками» – депутатами, які після парламентських виборів переметнулися в інші фракції, йдеться в сюжеті «Подробиць».

На всі двері Ради він чіпляє плакати з намальованими кролячими тушками, але звертається до громадян:

– На тих округах, де будуть довибори, щоб вони знову не проголосували за тушок, як от Кутовий був у Боярці: йшов від опозиції – став тушкою. Тепер от Булатецький (Микола Булатецький – депутат Черкаської міської ради, кандидат в нардепи на виборах 2012 року по округу № 194 з центром в Черкасах, – ред.) йде по Черкасах від опозиції – потенційна тушка.

Однак призначити перевибори на проблемних округах не можуть вже півроку. Регіонали пропонують встановити дату голосування – до кінця літа, але опозиція – проти, мовляв, у виборців – відпустки. Не влаштовує опозиціонерів і термін передвиборної кампанії в 60 днів, який пропонує законопроект.

– Давайте ставимо 90 днів – це не 25 серпня і не 27 жовтня, а це 22 чи 27 вересня, даємо повний термін, а саме 90 днів для того, щоб ЦВК сформувала комісії і щоби депутати мали можливість провести агітацію, – пропонує народний депутат України, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Представники більшості впевнені: опоненти просто тягнуть час – якомога ближче до листопадового саміту у Вільнюсі, де вирішуватиметься європейське майбутнє України.

– Напевне, будуть влаштовані якісь провокації, потім будуть рукою показувати: дивіться, що в Україні відбувається, хіба можна з цією країною підписувати Зону вільної торгівлі і асоціацію з Євросоюзом, – припускає народний депутат України, лідер Фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

У Центрвиборчкомі роз'яснюють, скільки повинна тривати передвиборна кампанія в разі повторних виборів.

– Тривалість виборчого процесу чергових виборів завжди – 90 днів, у всіх трьох інших випадках (повторні, проміжні, позачергові вибори) тривалість виборчого процесу може бути від 54 до 60 днів, – запевняє член центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

Домовитися про дату, яка влаштує всіх, депутатам не вдалося.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100