Протягом активної фази операції «Акциз-2014» співробітники слідчо-оперативних підрозділів ГУ Міндоходів у Черкаській області вилучили з незаконного обігу 231 тис. 857,8 літрів алкогольних напоїв, 10334 літри спирту, а також 12286 пачок тютюнових виробів. Про це учора на прес-конференції повідомив в. о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Черкаській області Олександр Чалий.


Підприємець може відрізнити фальсифіковану продукцію від тієї, яка виготовлена правильно. Зазвичай така продукція завжди має певні ознаки. По-перше, вона продається за нижчими цінами, ніж ті, що встановлені державою. По-друге, фальсифіковану горілку можна визначити за маркою акцизного збору, упаковкою, в якій вона продається та за умовами, в яких реалізовується.

– Неодноразово ми знаходили нелегальну продукцію в п’ятилітрових пластикових пляшках, де взагалі були відсутні ознаки того, що сплачено акцизний збір, – сказав Олександр Чалий.

Реалізатори продукції чи підприємці самі можуть себе убезпечити від таких неприємностей.

– Якщо мінімальна державна ціна встановлена – 30 грн за 0, 5 л горілки, то вони самі бачать, що якщо їм пропонують купити горілку за нижчою ціною, то це вже є першою ознакою, що вона фальсифікована.Фальсифікована вона в тому плані, що з неї не сплачено акцизний збір. Багато хто на це іде, але можуть бути проблеми, – говорив Олександр Чалий.

Робота із виявлення фактів фальсифікації має результати. Два місяці тому тіньовий ринок України складав майже 40%, нині ринок тіньової підакцизної продукції складає 10%. У першу чергу перевіряють місця реалізації, а також – візуально – товари. Адже підробленою може бути марка акцизного збору чи упаковка.

У виявленні фактів реалізації фальсифікованих горілчаних напоїв або місць реалізації допомагає черкаська самооборона.

– Ми перевіряли разом і виїжджали на ці сигнали, вони мали підтвердження. Результати роботи нині – це також деякою мірою робота місцевої самооборони, – сказав Олександр Чалий.

На уточнююче запитання «Прочерку», котра із самооборон допомагає Міндоходам (адже після розколу в черкаській організації їх стало дві – ред.) пан Чалий не відповів, хоч визнав, що йому відомо про розкол у рядах самооборонівців.


реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Сергій Слинько 18.06.2014 14:28
За заголовок +1 :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 пшли вон 21.05.2014 09:50
Кто такие эта самооборона.Это незаконное ба...дформирование. Убирайтесь ... с нашего города. Я представляю как миндоходам не приятно работать с этими ....но ничего сделать пока не могут потому что во власти такие же каратели сидят которые их прикрывают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100