реклама

реклама

Цієї суботи в нашому "Сокира-Хабі" відбулась цікавезна лекція, присвячена правовим аспектам такого побутового питання як самооборона у випадку виникнення загрози життю, здоров’ю або майну. Чому цікавезна, бо для більшості населення точка зору на це поняття виплекана американськими бойовиками, мемасиками та забитими фразами на кшталт «Нехай судять троє, ніж несуть шестеро». Насправді питання досить специфічне, обплетене тисячами нюансів, які в один момент з нещасної жертви вас можуть зробити маніяком-нападником. Саме про ці нюанси нам і розповідав запрошений лектор - адвокат Микола Кудрявцев.

88321201_1835880783211604_5520853332823900160_o

Насамперед, якщо ситуація вже сталась і ви не дай то вищі сили випадково проломили черепа нападнику, суд аж ніяк не стане одразу на вашу користь. У першу чергу він вивчатиме три речі: чи були наявність чи відсутність суспільно-небезпечного посягання, наскільки був співмірний ваш спротив цьому посяганню та власне сам акт захисту. Кажучи простою мовою вони у суді вивчатимуть чи на вас напали або думали напасти, їх було троє або може один, він був озброєний ножем, палицею, пістолетом або з пустими руками, він вимагав ваші гроші або просто шарпав за комірець, матюкався чи просто пройшли мимо, а ви злякались їх злодійкуватого вигляду та з переляку приложили підручною ломакою. І багато-багато інших обставин та фактів.

При розгляді подібних справ враховується дуже велика кількість супутніх факторів: фізичний стан нападників і ваш, наявність спеціальної підготовки, кількість нападників, їх вік, наявність спецзасобів, зброї або предметів, які можуть розцінюватись як зброя. Грає роль наявність довготривалого попереднього конфлікту між вами і нападників або виникнення неприязні раптово в силу різних причин (наступив на ногу, підрізав машину, обматюкав в ресторані або на вулиці тощо).

Ускладнюються всі ці моменти психологічними факторами, адже в умовах стресу важко прорахувати та заздалегідь підготуватись до різкої зміни ситуації. Особливо якщо у вас немає відповідної або спеціальної підготовки. Тож в першу чергу треба запам’ятати одне – якщо вам погрожують і нападають, а в руках нападника кастет або дрючок не треба йому смалити в голову картечним залпом з мисливської рушниці, або агресивного хулігана, що розмахує кулаками зупиняти ломом. Нанесені таким чином ушкодження опоненту будуть грати абсолютно не у вашу користь і призведуть до вкрай неприємних наслідків із законом. Спротив нападу повинен бути співмірним.

Як бачимо питання широке і неосяжне як всесвіт та й дійсно юридичних нюансів багато, як зірок на небі. Та при всьому цьому ми радимо тренуватись та навчатись, аби в будь який момент ви, тверезо оцінивши обстановку могли захистити себе, свою сім’ю та майно і не допустити шкоди життю і здоров’ю.

Про це інформують організатори

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 yazon 04.03.2020 12:16
Законы у нас написаны ворами и бандитами, не для того, чтобы защитить граждан от преступников, а для того, чтобы преступники оставались безнаказанными. И тут уже все рекомендации эхпердов - до задницы. Если завалишь бандюка, вломившегося в твой дом и угрожавшего тебе и домочадцам, если переломаешь кости гопникам, накинувшимся на тебя в подворотне, если набьёшь морду чиновной твари,по пьяни вздумавшей тебя пистолетом пугать - тебя посадят в любом случае.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100