реклама

реклама

З суперечками на нещодавній сесії Черкаської обласної ради приймалося питання про створення обласного комунального підприємства «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради». Після виступу начальника управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Сергія Коваля (брата заступника губернатора) про необхідність створення Агентства заради залучення інвестицій в економіку області та необхідність виділення 100 тисяч гривень на для статутного капіталу, розпочалися дискусії.

Зокрема, екс-голова обласної ради, позафракційний депутат Володимир Гресь виступив проти створення подібного підприємства, зазначивши, що скільки не кажи цукор, а в роті солодше не стане.

– Невже депутати забули всі ініціативи попереднього керівництва області по створенню комунальних підприємств? Власне та проведена робота і змусила очільників області тікати з Черкащини. Скільки б обласна влада не створювала агентств, цілком очевидно, що не від їх роботи залежить позитивний імідж регіону, його привабливість для потенційних інвесторів. І скільки б те агентство не просувало Черкащину, та без подолання свавілля чиновників, без подолання поборів, корупції наша область не змінить свого іміджу сформованого за часів регіонала Тулуба при мовчазному потуранні, а то й повній підтримці депутатського корпусу Черкаської обласної ради! – заявив Володимир Гресь.

Депутат попросив зняти це питання з розгляду порядку денного, проте депутатська більшість його не підтримала.

Проти створення підприємства виступив і депутат Анатолій Бондаренко.

- Ми гоовримо про створення підприємства, але боїмося створити комісію щодо перевірки діяльності комунальних підприємств! А яка нині ситуація в районах з бюджетами?Вважаю, що кошти повинні йти насамперед на першочергові потреби, і не слід витрачати їх на створення підприємства, - говорив Анатолій Бондаренко.

Сергій Коваль наголосив, що робота підприємства буде здійснюватися на основі самоокупності, штатний розпис передбачає робітників в кількості 8 осіб, включаючи керівника. Зарплата в середньому становитиме в межах 20 тисяч, оренда приміщень 5 тисяч, адміністративні витрати – до 3 тисяч.

– Та це ж ми створюємо ще одне підприємство, яке братиме з інвесторів кошти за так звані послуги? – не вгавав Володимир Гресь.

Дискусія змусила вийти до трибуни і голову ОДА Юрія Ткаченка.

– Якою б не була ситуація в країні, та нам треба вирішувати соціальні питання, сплачувати пенсії і зарплати. Сьогодні я танцюю перед інвесторами під кулі автоматів, які відбуваються на Сході! Та нам потрібні податки, розвиток! І тому ми запрошуємо підприємців зі Сходу до нас! Відповім тим, хто вважає, що створенням Агентства розвитку ми узаконимо хабарі: у дійсності в нас ще, на превеликий жаль, процвітає корупція. Та щоб поборони ці негативні прояви, треба вносити зміни в законодавчу базу, вносити зміни в кримінальний кодекс і притягувати винних до відповідальності. І ви глибоко помиляєтеся, якщо вважаєте, що Ткаченко створює підприємство, щоб викачувати кошти з бізнесу! Я ж нині особисто готовий вкласти свої кошти, щоб Агентство розпочало роботу! – зазначив Юрій Ткаченко.


Він повідомив, що подібні підприємства працюють в містах Львів, Дніпропетровськ, Рівне.

На підтримку створення КП виступив і представник самооборони Олексій Ющенко.

Він зауважив, що хоч і важко щось додати до слів губернатора, проте таки потрібна сила, яка б вела інвесторів.

– Мова не йде навіть про залучення великих інвесторів. Можна ж і малих інвесторів залучати. Ми пропонуємо підтримати створення комунального підприємства, а ми ж виконаємо функцію контролю! – запевнив Олексій Ющенко.

Ініціативу губернатора також підтримали екс-регіонал Анатолій Ліпкан, Сергій Осадчий (народна партія).

У свою чергу депутат Володимир Вовченко наголосив, що не начальник управління майном повинен представляти створення нового підприємства з інвестицій, а департамент зовнішньоекономічного розвитку та інвестицій.

- І чому цей департамент не бере інвестора за руки і не веде їх по області? Там же працює 20 людей! Кожен з працівників візьме інвестора, приведе його і вже буде 20 інвесторів! Для чого ми раніше приймали рішення про ліквідацію комунальних підприємств з метою економії бюджетних коштів? Тож цю програму варто як мінімум доопрацювати - переконував Вовченко.

Проте більшість була іншої думки і депутати таки проголосували за створення підприємства.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #10 ДЖЕКО 01.07.2014 12:03
Сан Санич, плюс додайте – можливість працевлаштувати 8 осіб у комунальне підприємство, які, без сумніву, будуть «своїми людьми», і матимемо повну картину «доцільності та об’єктивної необхідності» створення зазначеної установи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 О.ЧУПРИНА 01.07.2014 11:23
Цитую Знаю, проходили:
Подобные агентства уже существуют в большинстве областей Украины. Но в отличие от Польши, Прибалтики и даже той же России, они практически не приносят экономической выгоды - по причине того, что сделаны "абы було"....В случае же нормального подхода к вопросу агенство способно вытащить область из состояния экономического провала.

Вычеркните из названия слово "агенция" и у Вас приоткроются глаза.Это обычная комерческая структура приближенная к руководителю ОДА,которой будут даны приоритеты в оказании платных организационно-технических услуг другим комерческим структурам,так называемым инвесторам.Имея монопольное право "решать проблемы",эта Агенция станет загонять Заказчиков в одну лузу и продвигать бизнес-интересы определенной группы людей,которые окажутся близкими к ИНИЦИАТОРУ и т.д. Поверьте,и знаю и проходили!Вот только этот мальчик-инициатор думает,что все вокруг глупые.Но ведь это не так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #8 Знаю, проходили 01.07.2014 08:39
Подобные агентства уже существуют в большинстве областей Украины. Но в отличие от Польши, Прибалтики и даже той же России, они практически не приносят экономической выгоды - по причине того, что сделаны "абы було".
В случае же нормального подхода к вопросу агенство способно вытащить область из состояния экономического провала. Сможет ли это Беляков, который занимается агентством? К сожалению, не знаю ни про его образование, ни о его опыте в экономических вопросах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #7 я 30.06.2014 23:32
Ей! Темні голови! Пасіть свиней і їжте тільки сало!
Якщо ви не маєте уяви як працює бізнес, то починаєте шукати "підвох"
Нафіга Ткаченку 100 000 з бюджету? У чоловіка є гроші. І не треба говорити що він їх вкрав. Поки ви не хотіли працювати - він працював і заробляв. Ось вам приклад! Який інвестор зараз зайде до нас без впевненості що у нього є протекція на державному рівні. А пондаренко та інші просто заздрять та підривають імідж області! Блазні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Василь Миколенко 30.06.2014 22:19
Це і без окулярів очевидно, що голова ОДА Ткаченко створив корупційну установу для дерибану бюджету.
Внесок 100 тисяч в статутний фонд - перша сума, вкрадена з бюджету.
Далі буде з більшими нулями.
При наявності департамента зовнішньоеконом ічного розвитку та інвестицій створення аналогічної бюджетної структури - злочинна корупційна колективна схема під час війни.
Адже на ці 100 тисяч грн можна було б купити 25 бронежилетів і врятувати 25 життів.
Але Ткаченко та його лизуни вирішили тирити, тирити, тирити....
Влаштовуючи дерибан під час війни, використовують, як вуличну дівку, і бренд Самооборони. Але швидше навпаки, члени Самооборони самі дозволили використовувати цей бренд як батіг, заввши Ткаченка в кабінет, а тепер і як лизуни...
А про депутатів та політиків, які підтримали цей корупційний проект під час війни, немає чого й говорити, бо вони готові за шмат гнилої ковбаси і матір рідну продати...
Ганьба!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Славик 30.06.2014 17:48
Греся на в.ла.Нам б....ти не потрібні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 стабилизец 30.06.2014 17:15
Цитую Елена:
Не устаю повторять вновь и вновь. Господин президент, необходимо СРОЧНО убирать этих проходимцев-коррупционеров от власти.Все эти ткаченки и иже с ними своими безм..зглыми действиями, играют на снижение Вашего рейтинга, а значить рейтинга, как Черкасской области, так и всей Украины!

Новое прочтение картины Иван Грозный убивает своего сына, сиречь Петро ПОРОШЕНКо убирает племянника кума собственного кума. Самим то не смешно7
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Елена 30.06.2014 16:21
Не устаю повторять вновь и вновь. Господин президент, необходимо СРОЧНО убирать этих проходимцев-коррупционеров от власти.Все эти ткаченки и иже с ними своими безм..зглыми действиями, играют на снижение Вашего рейтинга, а значить рейтинга, как Черкасской области, так и всей Украины!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 незнайка 30.06.2014 14:53
До расчистки бульдозерами водоохранной зоны Днепра без всяких судебных разбирательств прыйдеться ПОПРЫСИДАТЬ Може пролюстрованная найдет уголь миллионы и отчетную документацию на складах ОБЛПАЛЫВО Флаг в руки Жизнь продолжается
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #1 О.ЧУПРИНА 30.06.2014 14:04
Сапоги должен шить сапожник,а печь пироги-пирожник!Уважно послухайте аргументи цих великих фахівців про доцільність створення Агенції.Чи не здається вам,що ми віртуально потрапили до філії стаціонару психлікарні? Рідко погоджуюсь з Анатолієм Бондаренком та Володимиром Гресем,але тут вони на висоті.Ця ініціатива голови ОДА є спробою створення контрольованого механізму інтенсифікації корупційних схем.Та і взагалі не має жодного сенсу в новаціях цього складу ОДА,їм потрібно пакувати валізи і не створювати проблеми для наступників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100