реклама

реклама

Віце-президент польської асоціації журналістів і директор «Belsat TV» Агнешка Ромашевська-Гужі в коментарі «Прочерку» розповіла, як почуваються після побиття в Черкасах 27 січня її журналісти – Сергій Марчик та Юрій Висоцький.

­– Це була дуже смішна ситуація. Зараз можна сказати, що смішна. Хоча тоді мені було не дуже смішно. Я тоді (27 січня) вже лягала спати. Але я завжди лягаю спати з інтернетом – «Твіттером», «Фейсбуком». У «Твітеррі» пишуть: «Ви знаєте якогось журналіста Марчика? Його хтось шукає. Звідки цей журналіст? Такого затримали в Черкасах». Я навіть не знаю, хто це написав. Хтось із українців. У наступному твітті пишуть: «Кажуть, він із польського телебачення». Я думаю: Марчик, польське телебачення… Ах, це «Belsat», це ж мої, напевне! А це вже була майже перша година ночі за польським часом. Я розбудила всіх людей із нашого каналу. Запитую: «Ви знаєте, що з Марчиком, що з Висоцьким?» Мені сказали, що вже знають, телефонували. Але не хотіли, щоб я хвилювалася, тому і не сказали мені. Я кажу: «Дуже погано, бо я про це дізнаюся з «Твіттера», – емоційно пригадує події січневого штурму в Черкасах пані Агнешка.

Після цього Агнешці Ромашевській хтось знайшов правозахисницю з Черкас.

– Вона (правозахисниця, – ред.) мені повідомила, що одного тримають у міліції, а інший – в лікарні. Минає хвилина і мені телефонує Марчик. Я запитую: «Де ти?» А він мені: «На столі». «Що ти робиш на столі?» «Мені голову зашивають» Кажу: «Кажи точно, де ти, на якій вулиці?» А він мене заспокоює: «У мене все буде добре!» «А йти можеш?» «Не знаю», – сміючись, переповідає героїчні відповіді свого співробітника директор «Belsat TV».

У результаті журналісту Сергію Марчику наклали вісім швів на голову, а оператору Юрієві Висоцькому розбили особисту камеру, вартістю близько 8 тисяч доларів.

Проте навіть після такого «прийому» в Черкасах білоруські журналісти польського телебачення, каже Агнешка Ромашевська, не хотіли йти на лікарняний, а навпаки, хотіли їхати ще.

– Мені здається, що Марчику допомогла лікар. Вона (лікар, – ред.) сказала, що він у дуже тяжкому стані, і його не можна везти до міліції для допиту. Врешті близько третьої години ночі Юрія та Сергія забрали колеги до Києва. Добре, що їх ніхто там не вбив, бо знайшли б тільки їхні черевики... Я боялась, щоб не придумали, що вони білоруси, і їх не надіслали до Білорусі. Я Сергію та Юрію казала, щоб вони всюди представлялись журналістами польського телебачення. Раптом скажуть, що вони приїхали з Білорусі чинити безлад у Черкасах?! А вони ж громадяни Білорусі, тому польське посольство не змогло б чимось допомогти. Після цього я тепер завжди прошу своїх працівників, щоб казали точно, де знаходяться, у якому стані та в якому юридичному стані – арештовані, неарештовані. Не слід говорити «не хвилюйтесь». Ти ж не з бабусею говориш, а зі своїм офісом. Це дуже важливо, – переконує Агнешка Ромашевська.

Нагадаємо, що 27 січня, коли країною ширилися народні протести, польські журналісти «Belsat TV» Сергій Марчик та Юрій Висоцький приїхали до Черкас разом із колоною Автомайдану, щоб зняти репортаж. Тоді в місті почалося захоплення облдержадміністрації. «Беркутівці» почали бити журналістів та їхню техніку. Крім Сергія Марчика та Юрія Висоцького, у той день постраждав і журналіст телеканалу «Інтер» Стас Кухарчук.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 незнайка 15.10.2014 15:11
Нам ГРЫНЖОЛ Томенко такое ТВ за безкоштовно не показывает!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Дід Трохим 15.10.2014 15:08
З Твіттером і Фейсбуком нада лягать спати тільки якшо це прізвища моцних панів. Тоді всяка ... в голову не буде лізти. Хотя...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100