реклама

реклама

Луганчанин ( з міркувань безпеки – не називаємо його ім’я, тому буду називати його «Луганчанин») , який перебував деякий час разом із Валерієм Макеєвим у одній камері у Ровеньках, розповів родині деякі деталі про побутові умови перебування Валерія у полоні. Звістку від батька «Прочерку» повідомив син Валерія Макєєва Володимир.

Фото з архіву

Фото з архіву


Валерій Макеєв разом з харківським журналістом Романом Черемським перебувають у полоні вже 74 дні, 49 з яких вони перебували в Ровеньках ( про саме цей період і розповів «Луганчанин»).

Валерій Макєєв

Валерій Макєєв

Місце перебування - це «камера» не більше 30 кв.м в якій перебувало понад 20 чоловік.

Валерій та Роман з особливим статусом: «политические». Всі інші – це місцеві мешканці, та … «ополченці», які здійснили певні порушення. З них 30% «тимчасових в’язнів» - з «досвідом перебування»  у в’язниці.

«Так довго» як Валерій та Роман – в камері ніхто не перебуває: в середньому «затримані» перебувають від доби до 10-15 діб. Затримують, здебільшого, за порушення комендантського часу, п’янки, побутові сварки та т.п. Валерію та Роману заборонено виходити з камери. Тільки раз в день , зранку - в туалет. Щодо побутових умов, то відомо, що камера було з віконцем без скла.  Підлога – бетон. Щось на підлогу давали простелити.

Проте - Валерій ніколи не скаржився на побут… Навіть підтримував інших… На звичайному шматку фанери розмалювали олівцем «дошку для гри в шахи», розфарбували папірці , та у «вільні хвилини» грали в шашки… Як каже «луганчанин» - Валерій був беззаперечним авторитетом як в шашках так і взагалі …

Відомо, що на 49-й перебування в Ровеньках Валерія та Романа перевели у Луганськ. Також відомо, що Валерій у полоні переніс інфаркт та деякий час був у лікарні…

Перемовини, щодо звільнення Валерія Макеєва, тривають.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 адекватний 29.10.2014 19:39
А чого мы чекали? Що ми будемо їх гаубицями та танками а вони нас хлібом сіллю. Війна вона і є війна хай там як нам не брешуть про якесь АТО чи терористів або про те як у нас загибло 4- 5 а їх 400 - 500. Хтось там з ненавістю відкликаються про совок але інфа з брехливих ЗМІ накшталт сводок совєтского інформбюро де ми відступали але знищували силу силенну німців в 41 а в реальності було все навпаки. а воюють дві вже армії. Так що змінилися тільки царі які замінили таких же царів. Що одні що другі наживалися грабуючи державне майно та обчищаючи людей на державному рівні. Так що гідності ніякої не вийшло іуди змінили ворів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Луис Прадо 29.10.2014 17:25
ЙУЛЯ наступний Ваш ПРЕЗИДЕНТ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Чукча 29.10.2014 16:35
Цитую стабилизец:
:lol: Если это такие же пєрємовыны как про Савченко, чья сестра с первых дней открыто обвиняла именно украинскую сторону в затягивании обмена, то таки да, не завидую.

Юля шас всех освободит. А куди подівався іщє один желатєль воєвать до побєдного конца пан Бондаренко?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 стабилизец 29.10.2014 16:21
:lol: Если это такие же пєрємовыны как про Савченко, чья сестра с первых дней открыто обвиняла именно украинскую сторону в затягивании обмена, то таки да, не завидую.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100