Перед новим роком, 29 грудня, депутати Лисянської райради провели сесію, особливу увагу приділивши розгляду звернення до Черкаської обласної ради з вимогою відмінити рішення обласної ради від 27.11.2014 № 35-8/VI «Про надання погодження отримання спеціального дозволу ПАТ «Завод обважнювачів» на користування ділянками надр з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, ділянок Ріпківського проявлення бентонітових глин загальнодержавного значення».

Як йдеться в повідомленні на сайті облради, у Лисянці переконані, що згадане рішення було прийняте без узгодження з територіальною громадою та всупереч Європейської Хартії місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що коли депутати облради у листопаді минулого року приймали таке рішення, своє обурення висловлював у коментарі «Прочерку» нардеп Валентин Ничипоренко.

Між іншим, його помічник брав участь в роботі сесії Лисянської райради.

Разом з тим, слід зауважити, що свого часу і сусіднє село Босівка мало такий клопіт. Детальніше «Прочерк» висвітлював тему ТУТ. Тоді ми зверталися до ПАТ «Завод обважнювачів», який і зацікавився ділянкою землі, проте керівництво заводу спершу нібито було непроти надати свою позицію, але після роздумів таки відмовилося від висвітлення інформації зі свого боку...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100