реклама

реклама

Обласна рада учора погодила публічному акціонерному товариству «Завод обважнювачів» отримання спеціального дозволу на користування ділянками надр (в тому числі дослідно-промислову розробку) в межах Ріпківської сільради Лисянського району з метою геологічного вивчення ділянок Ріпківського проявлення бентонітових глин.

– Це питання вивчалося комісією ще з січня, тому що там були питання, пов’язані з реакцією місцевого самоврядування, – зазначив голова постійної комісії облради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій Микола Кришталь. – Але там уже це все владнується. Це пов’язано із вкладенням у виробництво більше 50 мільйонів гривень. Зараз ідеться тільки про геологічне вивчення порід, які є в цьому районі.

Пан Кришталь попросив депутатів підтримати надання дозволу.


При цьому у коментарі нашому виданню нардеп Валентин Ничипоренко, до округу якого входить це село, зазначив, що місцева громада насправді не давала дозволу на користування ділянками надр. Нардеп зауважив, що лише місцева громада насамперед має право визначати, чи дозволяти розробку родовища на їх території. Тому нардеп пообіцяв підтримати громаду та опротестувати дане рішення обласної ради.

Разом з тим, слід зауважити, що свого часу і сусіднє село Босівка мало такий клопіт. Детальніше «Прочерк» висвітлював тему ТУТ. Тоді ми зверталися до ПАТ «Завод обважнювачів», який і зацікавився ділянкою землі, проте керівництво заводу спершу нібито було непроти надати свою позицію, але після роздумів таки відмовилося від висвітлення інформації зі свого боку...


реклама

Коментарі  

 
+5 #8 Ріпки 28.11.2014 15:45
а у села хтось питав ??? цікавий розвиток подій буде
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 думка 28.11.2014 15:39
а може хтось просто дуже не хоче, щоб село розвивалося???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Ріпки 28.11.2014 15:29
Хтось злив Лисянку, мабуть, той хто пролетів там і не раз -))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Тася 28.11.2014 12:01
Донецька мафія виснажила та вбила Донбас,що ми чекаємо?Вони окуповують наші надра,пролізли в прокуратуру,нал огову,митну.Треба негайно це зупинити!Не дати донецьким пустити тут коріння.Ми чекаємо західних інвесторів,мафі ю не запрошували.Тулубівська мафія саморозпущена з зими,вони не лігітивні,всі їх рішення не є законні.Вони склали повноваження,но вими їх ніхто не наділяв.Хто ці люди що засідаютьв ОДА?Дяді -тьоті з вулиці!Треба звернутись в прокуратуру,в ОДА дєрєбанять кошти і землі люди без повноважень.Були перевибори чи ні,то проблема ВР,але складені мандати зворотнім голосуванням не повертаються,ми можемо притягнути їх до відповідальност і за кожне рішення!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Ріпки 28.11.2014 12:00
Буде гаряче. Стає цікавим, хто ж стоіть за ПАТ «Завод обважнювачів» і де вони ще відхапали землі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Ріпки 28.11.2014 11:55
"Це пов’язано із вкладенням у виробництво більше 50 мільйонів гривень. " а що це пов'язано ???? хто бачив інвестиційний план на 50 млн долларів як було сказано на сесії Кришталем, можлииво необхідно продивитися відео сесії і розібратись як вводять в оману президію і депутатів обласної ради. І згадати як при Тулубі не проголосували, а зараз при "правильній" голові ради дали одобрямс ??? Корупцією попахує
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Василь 28.11.2014 11:01
Жашківському Конюху починає доходити, що наступною жертвою б..дюків із Дамбасу може бути його конєзавод. От намагається зіграти на селянсько-патріотичній складовій

Але, чомусь, той факт, що антиекологічна діяльність агрофірм підконтрольних його колезі і собутильнику Гєні Бобову приносить людям, державі та природі в десятки разів більше шкоди, "народного" депутата з київського бандитського клану абсолютно не бентежить 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Черкаси 28.11.2014 10:42
Да..нстан будуєте?«Завод обважнювачів» -донецькоригівсь ке угрупування!Хто вам давав дозвіл допускати цю мафію к нашим надрам?Копанки чекаєте?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100