Матеріал під назвою «Большой передел» у рубриці «кримінал» з’явився сьогодні на сайті «Обозреватель». Ідеться про «затяжний конфлікт» між черкаським губернатором Сергієм Тулубом і бізнесом. «Губернатор облдержадміністрації перекроює область під себе, намагаючись одного за іншим вижити великих інвесторів або змусити їх домовлятися з ним. Дійшло до того, що українські компанії лякають зміною на…арабські», – пише автор  матеріалу.

Автор наводить результати дослідження, проведеного торік організацією Transition Democracy Fund з Великобританії, за яким Сергій Тулуб отримав найнижчу оцінку серед губернаторів за рівнем економічного розвитку області, бізнес-свободи, корупції та ін.  Учасники ринку, які працюють у Черкаській області, упевнені: таке дослідження об’єктивне. Зокрема, в матеріалі наведено слова генерального директора компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського, який скаржиться, що укладені з попередньою владою  угоди нинішній губернатор переглядає вже другий рік. Наводиться і приклад заводу «Богдан». «Вимагаючи від виробника рекордно знизити вартість своєї продукції, збільшити платежі до місцевого бюджету й піти назустріч губернатору у ще ряді дуже «тонких питань», пан Тулуб змусив виробника перереєструвати свій бізнес із Черкас у Києві», - пише автор.

Скаржаться на роботу губернатора й представники аграрного бізнесу. Зокрема, пан Тулуб почав тиснути навіть на бізнес Рината Ахметова (землі ДП «Ілліч Агро Умань» передаються аграрному холдингу Ахметова). Як стверджує директор ДП «Ілліч Агро Умань» Микола Ковальчук, губернатор прямо заявив сільському голові про необхідність підвищення орендної плати за паї. В іншому разі порекомендував гнати інвестора з області й пообіцяв привести нового.

Автор матеріалу відзначає, що усі намагання Сергія Тулуба залучити іноземних інвесторів не мають жодного результату. Крім цього, дії голови Черкаської ОДА викликають здивування й критику його колишніх колег. Член комітету Верховної Ради з питань промисловості  й підприємництва у Верховній раді Михайло Чечетов прогнозує, що інвестори, яких виганяє Тулуб, можуть оскаржити його рішення в суді. Член спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з приватизації Андрій Шкіль зауважує, що «… намагання… збільшити вартість орендної плати за паї через два роки дуже нагадує бажання наблизитися до прибутків комерційних структур. Тобто, це є такий натяк з боку губернатора, що з ним треба ділитися».

Нагадаємо, що восени минулого року Михайло Бродський звинуватив Сергія Тулуба у поборах з підприємців і вказівці рвати їм кабель і труби, щоб «поважали владу».

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Аркадій 01.07.2011 09:41
Це ж треба,що Одарич з Бродським так ослабили Тулуба?
А ми думали,що він їх,а вийшло,що вони його.
Колос був на глиняних ногах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Журналист 01.07.2011 09:40
А материала на сайте "Обозреватель"уже нет!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ОЛЕКСАНДР 30.06.2011 21:19
СЛОВО за ПРЕЗИДЕНТОМ !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100