Підрядником для виконання частини робіт в черкаських СУБах вже нині виступають приватні компанії, які виконують ці роботи за ту саму ціну. Про це 11 липня на прес-конференції повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич.

Мер висловив здивування, що «ЗМІ підняли ґвалт по електро- і сантехнічним роботам», які вже зараз в Придніпровському та Соснівському районах міста виконує, замість СУБів, комерційна фірма на чолі з екс-заступником мера Андрієм Дзюбою – ТОВ «Спецдревцентр».

– Моя позиція – комунальні підприємства повинні протягом року перейти в систему надавання послуг тільки по управлінню будинками. Ніякі інші послуги вони надавати не повинні. Це все повинен робити ринок. І мене дивує, що такий ґвалт піднявся по електро- та сантехнічним роботам. А чого ніхто ґвалт не піднімає, що в нас уже 15 років ліфти обслуговує приватна фірма, а не комунальне підприємство. Чому ніхто не піднімається ґвалт, що у нас не СУБи, а інші фірми багато-багато років труять щурів і тарганів, чистять димовентканали і так далі?.. – дивується Сергій Одарич.

За словами міського голови, реформування СУБів не призвело до перегляду чи до зростання тарифів. Функції по електро- та сантехнічних роботах спокійно сьогодні можуть надавати приватні структури. Більше того, жителі будь-якого будинку можуть самостійно визначити ту організацію чи ту людину, які будуть допомагати їм утримувати будинок. На переконання мера, це право кожного співвласника квартири. Для цього треба просто об'єднатися в ОСББ і визначити, хто буде здійснювати управління будинком. І ніхто не може нав'язати людям, хто в них буде ремонтувати труби і кабелі. Але до тих пір, поки люди в нас пасивні і чекають, що з неба впаде манна небесна, ці функції будуть виконувати комунальні підприємства.

– Упродовж 4,5 років моєї роботи я послідовно намагаюся всі ті послуги, які надає місто чи напряму чи за допомогою комунальних підприємств, і які може надавати ринок, я намагаюся ці послуги передати ринку. Я вважаю неправильною політику (це наслідок проблеми нашої ментальності, проблема багаторічного панування радянської ідеології), що влада повинна робити все. Так, це було в Радянському союзі. Влада створювала робочі місця, влада розподіляла всі блага тощо. Але насправді функції влади інші, природа влади інша. Люди об'єдналися у суспільство у давні часи із кількома завданнями – щоб захистити себе від зовнішніх і внутрішніх ворогів, і допомогти тим, хто не спроможний подбати про себе сам. Інших функцій у влади немає! – зазначає мер. – Люди не об’єднувалися і не створювали державу для того, щоб їм створювали умови в їхніх помешканнях. Це не функція влади. Тому планомірно я це робив і буду робити до того моменту, коли влада буде виконувати у місці тільки притаманні їй функції, а не буде виконувати функції, що притаманні ринку. І не буде втручатися в цей ринок, і не буде підтримувати штучні монополії на цьому ринку.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Stop 12.07.2011 22:40
Хуже когда идей совсем нет! А вот я был в осбб в Венгрии и мечтаю тоже так пожить я за осбб так что это как раз хорошая идея а кому не нравиться сидите в говне как свиньи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Мирослав 12.07.2011 12:58
Якщо ідеї Одарича будуть реалізовані - комунальному господарству міста настане гамплик.. :P :P Єдине, що втішає - жоден з його пректів,окрім фейерверків, так і залишився на папері.. :lol: :lol: Через тиждень у Олеговича виникне нова ІДЕЯ ФІКС - може і на цей раз ПРОНЕСЕ :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100