330x220_168328 Опозиція звинувачує екс-заступника мера у шантажі працівників комунальних підприємств.

Про те, що у Черкасах розпочали процедуру штучного доведення до банкрутства комунальних підприємств – СУБів, заявляє Рада опозиційних сил Черкащини. Опозиціонери повідомляють: це робиться за вказівкою міського голови Черкас Сергія Одарича. Водночас міські   комунальники підтверджують ініціативу черкаської влади про активне залучення приватних підприємств для надання послуг з утримання будинків. Але наголошують, що СУБи поступово мінятимуть свій профіль.

Влада веде СУБи до банкрутства, - опозиція

– Один з методів безпідставного підвищення тарифів – штучне знищення діючих комунальних підприємств. Протягом останніх десяти днів екс-заступник міського голови Андрій Дзюба провів з працівниками СУБів збори, на яких шляхом погроз та шантажу примушував написати заяву слюсарів – сантехніків та електриків – про розрахунок із СУБу та перехід в приватну компанію, – повідомив сьогодні на прес-конференції член Ради опозиційних сил Черкащини, голова Черкаської міської Асоціації органів самоорганізації населення Василь Миколенко. – Екс-заступник мера сказав людям, що хто не перейде в приватні фірми, будуть звільнені будь-якими методами. Така процедура веде до штучного банкрутства комунальних підприємств. Тому що надання послуг через приватні фірми свідомо здорожчує будь-які тарифи по наданню послуг.

Опозиція закидає меру Черкас звинувачення у розвалі комунального сектору міста

Опозиція закидає меру Черкас звинувачення у розвалі комунального сектору міста

З метою захисту своїх конституційних прав на працю працівники КП Соснівський СУБ створили 25 червня Черкаську міську незалежну профспілку «Комунальник–1».

– Як ви пам’ятаєте два роки тому в Черкасах проводилися мітинги на захист колишніх РЕУ. Тоді ліквідовувалися сім РЕУ і створювалися три Служби утримання будинків. Тоді міська влада нам обіцяла, що це призведе до значної економії коштів і, як наслідок, зниження тарифів. Ми бачимо, що впродовж цих років тарифи на утримання будинків та прибудинкової території тільки виросли. Апарат управління скорочений не був, матеріальна база колишніх РЕУ передана за безцінь в оренду, – зазначив депутата міськради Володимир Мамалига. – Та ситуація, що зараз складається, призводить до остаточної втрати майна комунальних підприємств, до втрати контролю міською владою на тарифоутворення. Бо якщо величину тарифа визначатиме якась управлінська компанія, керівництво якої буде розміщуватись за межами Черкас, то в суди черкащани змушені будуть їздити по місту реєстрації компанії. А розміщуватись ця компанія може і на іншому континенті. Тож реформувати житлово-комунальний сектор потрібно, але треба мати концепцію. Ні колишня, ні теперішня каденція міськради і міськвиконкому її не має.

Працівники СУБів ходять «по шабашкам», - екс-заступник мера

Дзюба: Я нікого не примушую

Дзюба: Я нікого не примушую

За коментарем з приводу ситуації, що склалася, «Прочерк» звернувся і до самого екс-заступника мера Черкас Андрія Дзюби. Як запевнив Андрій Миколайович, який нині обіймає посаду директора ТОВ «Спецдревцентр», він нікого не примушує звільнятися з СУБів і переходити в приватну компанію.

– Я не примушую людей, я їм пропоную добровільно переходити до мене на роботу. Ми надаємо сантехнічні послуги по тепло- і водопостачання. Зараз працюємо в Придніпровському районі. Почали обслуговувати і Соснівський район. Комерційна структура робить це краще, ніж комунальна. Ми конкурентноздатні, надаємо послуги якісніше і дешевше. Чому працівники СУБів сприймають реформування житлово-комунального господарства негативно? От дивіться, сантехнік з СУБу, що обслуговує п’ять будинків, може відключити мобільний і піти «по шабашкам». А тоді він просто виправдовується, що працював у підвалі, де не ловить мобільний зв'язок. Ми ж всіх працівників садимо на машини, усі працюють на своїх місцях. І оперативно! У нас все діє за принципом служби «швидкої допомоги», – заявив Андрій Дзюба.

Всюди будуть створені ОСББ, - мерія

Як повідомив «Прочерку» директор КП «Соснівська служба утримання будинків» Анатолій Титаренко, він підтримує ініціативу влади про передачу функцій СУБів до 2013 року приватним фірмам. Каже, що приватні фірми працюють ефективніше. Стосовно ж робітників свого СУБу, яких нібито примушують писати заяви на звільнення, то запевняє: ніхто за бортом не залишиться.

Працівники Соснівського СУБу отримують готові заяви про перехід на роботу на конкретну приватну фірму

Працівники Соснівського СУБу отримують готові заяви про перехід на роботу на конкретну приватну фірму

– Усіх наших 70 працівників підприємство «Спецдревцентр» готове взяти до себе на роботу, – зазначає Анатолій Титаренко. – Інша справа, що можливо хтось не захоче йти у приватну компанію, бо там треба буде інтенсивніше працювати.

Головний комунальник міста Олександр Риджанич: Людям не важливо, яка організація виконуватиме послуги

Головний комунальник міста Олександр Риджанич: Людям не важливо, яка організація виконуватиме послуги

– На сьогодні вигідніше найняти фірму, щоб вона обслуговувала будинок, – говорить директор департаменту житлово-комунального комплексу міськвиконкому, нещодавній керівник Соснівського СУБу Олександр Риджанич. – І спеціалізоване підприємство виконуватиме функцію дешевше ніж СУБ. Тому що в СУБі, ви будете утримувати утримувати, наприклад, того ж електрика. Але невідомо, наскільки ви його завантажите роботою. Людям не важливо, яка організація виконуватиме послуги, головне, щоб це було вчасно і якісно. Так, є ініціатива влади передати всі функції СУБів приватним компаніям. Але хтось ці приватні компанії повинен контролювати. Тож СУБи існуватимуть до того часу, поки всюди не будуть створені ОСББ.

Що ж до питання, чому саме ТОВ «Спецдревцентр» зараз працює в Придніпровському районі і заходить зі своїми послугами в Соснівський район, то Олександр Васильович зазначив, що, очевидно, ця компанія пропонує якісніші послуги за інших.

– Але я не надавав поки що цьому значення. З Соснівським СУБом, де я працював донедавна, ця компанія не співпрацювала. Зараз займатимусь цим питанням, – запевнив Олександр Риджанич.

реклама

Коментарі  

 
+10 #31 S74 14.07.2011 15:11
А нас еще ждет принятие Жилищного кодекса.Вот тогда мы поймем - все что сейчас творится это ягодки. Всех загонят в ОСББ и гниющие инфраструктуры домов станут проблемами жиьцов,а не СУБов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #30 Stop 14.07.2011 12:18
Три раза обращался к Дзюбе с проблемами и три раза все сделали(может не так быстро как я хотел).а к старикову ходил три года и только получал отписки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #29 SMOSH 13.07.2011 22:07
Цитую СергеЙ:
Видать Дзюба до тебя не добрался! Как вы все нехотите прихода комерции привыкли на коммунальных предприятиях воровать читал я как вас Дзюба на жеках разгонял а теперь на субах разгонит а небудет субов и вам нечего будет контролировать. Тогда вас сократят вот вы и упираетесь . Вы для людей хоть что то сделайте а то привыкли все для себя а люди у вас по остаточному принципу
Не угадал - я вообще не работник ЖКХ, поэтому на Дзюбу мне глубоко плевать и растереть. Но информация о его деятельности в исполкоме наслышан сполна. Боженька все видит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #28 Бурулька 13.07.2011 16:05
Там, де Дзюба - завжди афери, шахрайство та провокації. Достойний учень мера. Так "напрацювався" в мерії, що перед виборами хотіли посадити - довелося Олеговичу відправити свого заступника по ЖКХ у відпустку. Зараз Одарич з великим задоволенням поверне товариша - чертовськи хочеться "попрацювати".. :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #27 Олександр 13.07.2011 00:01
Я мешканець одного з ОСББ.В будинку протікає покрівля будинку.Правління знайшло фірму яка за 140000 береться відремонтувати дах.Мерія дасть половину суми, якщо на рахунку ОСББ буде половина суми. Правління крім квартплати збирає по 300 гр. з квартири.Говорять, що в разі несплати має право подати до суду.Після ремонту покрівлі планують ремонтувати під"їзди та підвали.І знову за рахунок додаткових збирань грошей? Добре, що хоть лотерейні квитки не продає, як у популярному фільмі "Діамантова рука".Через пару років на черзі капремонт ліфтів. Тоді яку суму збиратиме правління? А якщо міськвиконком і копійки не дасть?
От і вирішуйте, що краще, СУБи чи ОСББ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #26 Обізнаний 12.07.2011 13:26
Дзюба - віддана людина Одарича. :eek: Забезпечував "кишеню" мера, працюючи директорм ДОКу. Разом з Одаричем ДОК знищили, перезаклавши декілька раз під кредити, які так і не погасили.. Тепер цей експеримент хотять перенести на Черкаси - ЧУЖОГО НЕ ЖАЛКО. Геть заїжжих варягів!! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #25 СергеЙ 11.07.2011 09:09
Видать Дзюба до тебя не добрался! Как вы все нехотите прихода комерции привыкли на коммунальных предприятиях воровать читал я как вас Дзюба на жеках разгонял а теперь на субах разгонит а небудет субов и вам нечего будет контролировать. Тогда вас сократят вот вы и упираетесь . Вы для людей хоть что то сделайте а то привыкли все для себя а люди у вас по остаточному принципу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #24 Виктор 09.07.2011 23:37
Цитую SMOSH:
В исполкоме все подтвердят, что Дзюба 2 года издевался над своими подчиненными,бе з причины увольнял, понижал зарплату без причины, с других департаментов специалисты всю дорогу сочувствовали специалистам департамента ЖКК.

SMOSH, я работник исполкома и скажу тебе, ты - брехун!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #23 СергеЙ 09.07.2011 09:52
Да их всех там нужно разогнать хабарников так что Дзюба еще мягковат был один стариков чего стоил слава богу на пенсию ушел.я бы в виконкоми 60%сократил а то мер только обещает
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #22 SMOSH 08.07.2011 19:04
В исполкоме все подтвердят, что Дзюба 2 года издевался над своими подчиненными,бе з причины увольнял, понижал зарплату без причины, с других департаментов специалисты всю дорогу сочувствовали специалистам департамента ЖКК.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100