Державна екологічна інспекція у Черкаській області, реагуючи на численні повідомлення в засобах масової інформації, провела обстеження стану поверхневих вод річки Тясмин у Кам'янському районі.

Обстеження відбувалося в присутності директора РКП «Кам'янський водоканал» Володимира Висоцького та землевпорядника села Ревівка Кам’янського району Олександра Матроса.

Встановлено, що в місці скиду зворотних стічних вод після очисних споруд РКП «Кам’янський водоканал» та нижче по течії Тясмину в селі Ревівка відчувається неприємний та різкий запах від води, колір річки темний із включеннями фекалій. 

Загиблих водних живих ресурсів не виявлено, зауважують у прес-службі Держекоінспекції в Черкаській області.


Відділ інструментально-лабораторного контролю здійснив відбір проб поверхневих вод у районі села Ревівка, в місці скиду очисних споруд РКП «Кам’янський водоканал» та 500 м вище та нижче скиду.


За результатами відібраних проб будуть розраховані збитки, нанесені довкіллю.

Нагадаємо, що жителі села Ревівка поскаржилися голові Черкаської обласної ради Валентини Коваленко під час її робочої поїздки на Кам’янщину, що вже кілька років потерпають від екологічного лиха.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Павло щукар 11.06.2015 22:27
А хто порахуе збитки вiд зрiзаних дерев по всiх Черкасах ?? Чи вже забули ?? Хiмiкальне мiсто задихаеться вiд брудного повiтря , брудноi води. А дерева захищають повiтря - це вiдомо iз школи !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100