реклама

реклама

У цілому в осінній період поточного року рибні запаси Кременчуцького водосховища поновлено цьогорічками коропа 43 637 екзеплярів, дворічками товстолоба в кількості 152 782 екзепляри та 1 890 екзеплярів двохліток білого амура, йдеться на сайті Черкасирибоохорони.

Рибні запаси в Кременчуцькому водосховищі відновлюються в основному за рахунок природного відтворення популяцій риб. Разом із тим, ряд біотичних, абіотичних та антропогенних факторів, які все більше впливають на екологічну ситуацію загалом і на водні екосистеми зокрема, спричиняють погіршення умов відтворення іхтіофауни, внаслідок чого спостерігається зменшення чисельності популяцій молоді цінних порід риб та збільшення щільності малоцінних та непромислових видів риб.

Показники кількості рибопосадкового матеріалу, який вселяється в водойму є вкрай низьким і недостатніми, основною причиною є відсутність належного державного фінансування. Роботи з відтворення водних біоресурсів проводяться лише за рахунок компенсаційних коштів, коштів громадських організацій та користувачів, які здійснюють спеціальне використання водних біоресурсів.

Ряд заходів, направлених на відтворення рибних запасів регіону та реконструкцію сучасної аборигенної іхтіофауни, необхідно проводити щороку з метою підвищення її біорізноманіття. Тільки так можна досягнути повного використання кормового потенціалу водосховища та підвищити показник його рибопродуктивністі, пояснюють фахівці.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100