реклама

реклама

«Свободівці» запевняють, що залякати їх не вдасться. На фото – Юрій Ботнар

«Свободівці» запевняють, що залякати їх не вдасться. На фото – Юрій Ботнар

Учора ввечері було скоєно напад на організатора Маршу «Умань без хасидів», голову Уманської міської організації Юрія Ботнара. Про це «Прочерку» повідомив сам Юрій Ботнар.

– На центральній вулиці Умані, безпосередньо в центрі міста, до мене підійшов невідомий чоловік міцної статури, назвавши мене на ім’я. Ви ж розумієте, що гопники на ім’я не називають. Чоловік почав вимагати повернення нібито грошового боргу якійсь людині. Зрозуміло, що я це заперечив, оскільки претензії були вигаданими. Тоді чоловік завдав мені раптового удару в обличчя. Все відбулося дуже швидко. Зазначу, що мої руки були зайняті, оскільки я на агітаційні банери. Я автоматично кинув у цю людину банери, що ніс. Одразу ж після цього я залишив місце нападу. Той чоловік попрямував в інший бік, – розповів Юрій Ботнар.

Юнак розглядає напад лише привід для вчинення провокації, щоб не допустити проведення маршу «Умань без хасидів».

Юрій Ботнар звернувся до міського відділу внутрішніх справ із заявою про напад. Як інформує прес-служба уманської організації «ВО «Свобода», зважаючи на напружену ситуацію, що склалася стосовно проведення маршу «Умань без хасидів» та відчайдушні намагання антинародної влади, яка обслуговує інтереси виключно хасидів, що чинять агресію й свавілля, завадити проведення заходу, «свободівці» розглядають цей інцидент як чергову, традиційно невдалу спробу провладних сил залякати націоналістів й зірвати марш, що має своєю метою вимагання від влади захисту інтересів уманчан і виконання своїх посадових та моральних обов’язків, а від хасидів дотримання правил поведінки в Україні та Умані зокрема й виконання українського законодавства.

Крім того, як повідомив «Прочерку» Юрій Ботнар, учора Черкаський окружний адміністративний суд таки заборонив «Свободі» проводити будь-які акції з 23 вересня до 10 жовтня. Однак «свободівці» готуються подавати апеляцію і таки проводити свій марш.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 Нетолерантний 04.11.2011 20:38
Володимир - ситуація дійсно дивна. Певно, розрахунок був на те, що вчиниться бійка і можна буде посадити Ботнара на кілька діб, щоб марш пройшов без нього.
Автоном і Михайло Вербицький - всі ваші закиди так голослівні, що навіть не хочеться вам нічого відповідати. Зрозумілим залишається лише те, що якщо існують і на Черкащині такі критикани, які повторюють, як мантру міф про фінансування ПР "Свободи" - то отже, "Свобода" робить все правильно і на Черкащині. Бо отакі "коментатори", як ви, одразу з'являються там, де "Свобода" являє собою небезпеку для режиму - влади і псевдоопозиції. Хочеться додати - вигадуйте щось новіше, шукайте щось справжнє, якщо таке є. Бо голослівні порожні звинувачення вже всім обридли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Михайло Вербицький 24.09.2011 19:31
ВО Свобода в Партії Регіонів на фінансуванні. Тетяна- професійний провокатор, квартиру від Бодрова отримала, районні організації бідні, як церковні миші, тільки чути заклик: будьте патріотами!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Автоном 24.09.2011 07:59
Юрка так люблять в Умані, що 95% населення міста не проти натовкти йому пику :lol:
Менше з Т.Чорномаз треба служити меру-регіоналу прикриваючись ідеєю нації :lol:
***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Володимир 24.09.2011 04:26
Дивна ситуація, нікому не здається?
Якби хотіли бити - били б десь під будинком, в темному місці, а не "наривалися" на купу свідків на центральній площі міста.
Що заважало погодитись, визначити час "віддавання" грошей і зустріти цього чоловіка з міліцією. Та посадити "за вимагання"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Фелікс 23.09.2011 18:12
А є козаки в Умані?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100