У дитячому таборі відпочинку «Сосонка» 4 червня розпочинається перша цьогорічна зміна, повідомив «Прочерку» директор табору Олексій Хотинський.

Таким чином він спростував інформацію, яка прозвучала тиждень тому під час координаційної наради в ОДА, нібито табір цьогоріч не відкриється

1

– Табір провів підготовчу роботу – підібрав кваліфікованих вихователів, професійних кухарів. Діти харчуються дуже якісною їжею (такою, як годують удома), як і належить, п’ять разів на день, – каже Олексій Юрійович. – У дозвільній програмі – туристичні походи й подорожі, квести, культурно-розважальні, спортивні заходи. В хорошу погоду діти ходять на пляж.

Як відомо, торік зі своєю інформаційно-просвітницькою програмою табір відвідували рятувальники

Інформацію про відсутність у «Сосонці» необхідних умов тут пов’язують із тиском з боку райдержадміністрації, керівництво якої чомусь «не влаштовують приватні заклади». Тож «категорійних» дітей воліють відправляти на відпочинок у сусідні райони.

– Ми відновили табір і працюємо вісім років. У нас не «євроремонт», але умови цілком гідні – не сиро, все пофарбовано, електрика в порядку, територію облаштовано, квітнуть квіти. Гарне соснове повітря. Ціни помірні – 3300 гривень за 21 день відпочинку; для окремих категорій робимо знижки. Спочатку в нас відпочивали діти тільки з Чорнобаївщини, але в останні роки приймаємо також дітлахів із Черкас, Києва, Кременчука. Діти переселенців із Донбасу відпочивають за рахунок табору, – наголосив Олексій Хотинський. – Ми завжди отримували тільки подяки. І ніколи жодних претензій... Ставлення до нас із боку районної влади можу пояснити хіба що особистою неприязню.

За словами директора табору, крім дітей, тут щороку зупиняються спортсмени – учасники свята богатирської сили імені Івана Піддубного. Це – громадяни багатьох країн, у тому числі й представники ЄС (Польщі, Латвії). Розміщували також учасників фестивалю «Чорнобаївські зорепади», які з’їжджалися з усіх куточків України. Усіх умови табору «Сосонка» завжди влаштовували, й відгуки були винятково позитивні.

– Ми вважаємо свій табір одним із найкращих на Черкащині. Враження дітей, якими вони обмінюються в окремій спільноті «Вконтакті» (під назвою «Сосонка рулит»), це підтверджують. Тож цьогоріч «Сосонка» знов чекає на своїх друзів! – підсумував Олексій Хотинський.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100