реклама

реклама

Студентка, яка вдарила Табачника букетом, вирішила залишити Могилянку. Фото Reuters

Студентка, яка вдарила Табачника букетом, вирішила залишити Могилянку. Фото Reuters

29 вересня о 13:00 активістка Братства св. Луки Дарина Степаненко разом із чотирма іншими студентами Києво-Могилянської академії прийде в ректорат (1-й корпус, вул. Сковороди 2) розривати корпоративну угоду. Про це повідомляє сайт Братства.


Нагадаємо, 26 вересня на спеціально зібраній студентській колегії за участю ректора було засуджено вчинок Дарини, яка відшмагала міністра освіти України Дмитра Табачника. В якості покарання було вирішено позбавити студентку університетського диплому (передбаченого корпоративною угодою, що укладається з першокурсниками). І по закінченню навчання видати лише диплом державного зразка. Пізніше ректор (президент) Києво-Могилянської академії Сергій Квіт пообіцяв, що студентку все ж не буде покарано.

Втім, Дарина Степаненко і її однодумці не прийняли поблажливого осуду і вирішили самі розірвати корпоративну угоду із університетом. «Університет недостойний того, щоби вручати мені диплом» – вважає Дарина.

Нагадаємо, що Дарина Степаненко є випускницею черкаської гімназії №9. Два роки тому вона успішно склала вступні екзамени не лише в Києво-Могилянську Академію, а й у ЧНУ ім. Б. Хмельницького на спеціальність «Видавнича справа та редагування». В обидва навчальні заклади черкащанка вступила на держзамовлення. Вступила вона й в інші університети, але проходила там за контрактом. Свій вибір зупинила на Могилянці.

Як розповіла «Газеті по-українськи» Дарина, на вихідних до неї з Черкас приїздила мама.

"Батькам нічого не казала про свій намір вдарити Дмитра Табачника квітами. Вони про це дізналися з новин. Спочатку почали мене сварити. Казали, що є більш цивілізовані методи для досягнення своїх цілей. Мама пробула в Києві один день. Встигла познайомити її з моїми друзями з "Братства". Після того сказала, що підтримує мене, хоч раніше була аполітичною", - розповіла Дарина Степаненко.

реклама

Коментарі  

 
-4 #8 УНДР Ганьба 14.10.2011 22:06
Мені її просто жаль :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 Сергеевич 05.10.2011 01:02
Дяди ребенка бросили под танк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Сергій 03.10.2011 11:44
КНУКМА окрім дипломів державного зразка видає щей власні. Дарина Степаненко відмоавляється від диплома могилянки, а не від державного зразка. Тому, розірвавши угоду, вона буде продовжувати навчання у КНУКМА і отримає диплом держзразка, де буде вказано, що вона закінчила вказаний вуз. А от власні дипломи могилянки на українському ринку ваги не мають. Я правда не знаю про міжнародний. Якщо вірити Дашиним поглядам, то навряд чи вона бажатиме працевдаштувати ся закордоном і їй цей диплом зовсім не потрібен.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #5 Нібито патріоти 29.09.2011 11:34
Добре коли дурні без ініціативні, а коли з ініціативою, то вічний бій, покій нам тільки сниться. Цитата "Ай, Моська! знать она сильна, Что лает на Слона!"
Перед виборами дізнаємося, які політичні дяді чи тьоті в тому братстві.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Тамагавк 29.09.2011 09:04
Цікаво, а в захваті будуть її батьки від такого вчинку (розірвання контракту) своєї доньки? А інші "однодумці", мабуть, керуються підлітковим принципом "повісилася подруга - піду і я теж повішуся"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 Михайло Вербицький 28.09.2011 19:26
Остапа понесло... Цій піонерці потрібно ще багато книжок прочитати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Віктор 28.09.2011 17:58
Заголовок статті не відповідає дійсності. Даша і дальше буде вчитися в КНУКМА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Лёня 28.09.2011 17:41
Картина маслом "ЛЕНИН и ФАННИ КАПЛАН"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100