реклама

реклама

19 дітей і 11 дорослих із Авдіївки Донецької області в понеділок увечері приїхали на два тижні до Золотоноші, щоб відпочити в умовах мирного міста. Усі гості з прифронтового міста постійно мешкають неподалік від промислової зони, де вже кілька місяців точаться запеклі бої та відбуваються обстріли.

Домовленості про співпрацю між містами було досягнуто під час лютневого візиту на Донбас міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського . Кошти на прийом авдіївців виділили місцеві меценати.

– Одна з наших гостей – жінка з трьома внуками... Мама цих дітей загинула під обстрілами, – розповів «Прочерку» Віталій Олександрович. – Ми запросили до нас представників неповних сімей, які не мають куди виїхати на відпочинок і вже два роки живуть в зоні, де йде війна.

Діти й дорослі живуть по двоє у нещодавно відремонтованих кімнатах санаторної школи-інтернату. Усі забезпечені триразовим харчуванням, що дуже важливо, враховуючи, що вдома вони мусили обмежувати себе в їжі.

– Я вчора в них побував. Було приємно дізнатися, що гості дуже задоволені і умовами проживання, і харчуванням, і культурною програмою, – зазначив Віталій Войцехівський.

Діти відвідують пришкільні табори та Будинок школяра, разом із дорослими їздять на екскурсії.

– Під час огляду Золотоноші на гостей дуже приємне враження справило те, що в центральній Україні шанують пам’ять загиблих та героїв Другої світової війни, їхні меморіали перебувають у доброму стані. А сьогодні авдіївці – в Піщані, де відвідують музей і відомий агрокомплекс «Маяк» Героя України Миколи Васильченка. Думаю, їм буде цікаво побачити, як можна в Україні з успіхом займатися сільським господарством, у тому числі тваринництвом. Відвідувачів «Маяка» завжди приємно вражає, що доїння корів там відбувається під класичну музику, – зазначив Віталій Войцехівський. – Завтра авдіївці їдуть у Переяслав, потім плануємо поїздки в Канів, Чигирин, Черкаси. Покажемо Дніпро, нашу природу.

– Наше завдання – показати українцям зі сходу, що Україна – це круто, що вона – набагато краще, ніж те, що вони бачать по російських телеканалах, – наголосив мер Золотоноші.

За словами Віталія Олександровича, для гостей із Авдіївки поки що головне – спокій і тиша. Вони мають можливість відіспатися в гідних умовах (а не в підвалах, як удома) без страху прокинутися від вибухів і пострілів. Тим часом, із їхньої батьківщини надходить інформація, що сьогодні вночі знов був сильний обстріл...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Сармат 10.06.2016 13:09
Дуже правильна позиція! Саме так і треба прищеплювати любов до України, а не порожніми гаслами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100