реклама

реклама

Підбиваючи підсумки цьогорічного святкування Рош-га-Шана, голова облдержадміністрації Сергій Тулуб, заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко й міський голова м. Умані Юрій Бодров 3 жовтня зустрілися з представниками Євразійського єврейського конгресу на чолі з Олександром Машкевичем. Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, у ході зустрічі Олександр Машкевич висловив глибоку вдячність обласному й місцевому керівництву за розробку системного підходу під час організації паломницького руху, високий рівень громадської безпеки й культури, створення належних умов для іноземних туристів.

– За останній рік Черкаська облдержадміністрація доклала значних зусиль, щоб створити гідні умови для прийому брацлавських хасидів у м. Умані. Про це свідчить незаперечний факт – вперше за 8 років обійшлося без непорозумінь між паломниками й місцевим населенням, – наголосив Олександр Машкевич.

Прес-служба нагадує, що в Умані цілодобово працювали постійні пункти МВС і Червоного Хреста. Підрозділи районної лікарні й аптеки міста теж переведено на цілодобовий режим роботи. Цього року вперше було виділено 15 млн грн. з бюджету на розвиток інфраструктури м. Умані, а саме: на ремонт доріг, що прилягають до історико-культурного центру на місті поховання цадика Нахмана. Крім того, додатково з обласного бюджету було витрачено 865 тис. грн. на придбання сучасного обладнання й автомобіля для комунальних служб і встановлення нових лічильників води й газу.

У ході зустрічі було також обговорено питання про подальшу розбудову інфраструктури м. Умані, впорядкування об’єктів культурної спадщини брацлавських хасидів і залучення коштів у відновлення аеропорту м. Черкас. Сергій Тулуб пообіцяв, що обласна влада й надалі докладатиме максимум зусиль, щоб забезпечити належні соціально-побутові умови для паломництва брацлавських хасидів наступного року.

- Найближчим часом відбудеться засідання комісії облдержадміністрації, яка підсумує організацію цьогорічного святкування й розробить систему заходів для ще ефективнішого й безпечнішого святкування наступного Рош-га-Шана, – зазначив Сергій Борисович.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100