Штовханина, яка за участю молодиків характерної зовнішності відбулася 20 жовтня перед сесією Черкаської міської ради, обурила черкаських опозиціонерів.

Як йдеться у заяві Ради опозиційних сил Черкащини, «20 жовтня в Черкасах сталася безпрецедентна подія, яка змушує нас констатувати, що в місті, по суті, перестало існувати місцеве самоврядування. Відкрите засідання сесії міської ради, яке проходило у приміщенні Черкаської ОДА, перетворилось на напівпідпільне, куди не пропускали депутатів і журналістів. Відбір тих, хто тепер має право брати участь у засіданнях чи бути присутнім у сесійній залі, робили невідомі молодики характерного бандитського вигляду. Два десятки чоловіків у чорних шкірянках заблокували вхід до ради, вчинили штовханину із кількома пенсіонерами, які бажали і мали право зайти на сесію. Як наслідок, було травмовано жінку. Утім, присутні при цьому працівники міліції та Служби безпеки жодним чином їм не завадили.

Все це свідчить про одне: у коридорах черкаської влади панує страх і вона готова вдатись до будь-яких засобів, щоб відгородитись від черкащан. Керівництво області і міста дало переконливо зрозуміти, що не збирається іти на жодні поступки в своїй антисоціальній політиці і готується до протистояння».

У заяві опозиції зазначається, що немає жодного сенсу з`ясовувати, хто були ті «бойовики»: справжні бандити чи переодягнені правоохоронці, оскільки вони, по суті, вчинили злочин.

«Маємо всі підстави стверджувати, що влада за допомогою чи під прикриттям міліції та СБУ створила собі штурмову бригаду, яку буде кидати на людей, коли виникатиме найменша загроза бути обпльованим. Можна лише уявити, до яких дій дозволено вдаватися цим неоімперським штурмовикам, коли виникатимуть ситуації більш гарячі.

Рада опозиційних сил Черкащини глибоко обурена, що замість діалогу із суспільством, влада постійно провокує конфлікти і нав`язує силовий сценарій подальшого розвитку подій, адже він непрогнозований і небезпечний. Ми вимагаємо відставки керівників обласного управління міліції, УСБУ та прокуратури, які замість того, щоб забезпечувати громадський порядок, дотримання прав громадян, заплямували себе створенням або кришуванням злочинного бойового загону. Ми вимагаємо негайної реакції від Президента, міністра МВС, голови СБУ та Генпрокурора на дії керівників черкаських правоохоронних відомств, голови Черкаської облдержадміністрації та черкаського міського голови», – йдеться в заяві черкаської опозиції.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Я 03.12.2011 23:25
А телефон и адрес Вам не нужен?Только єлекронній адрес.Мне от Вас ответ не нужен.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 нікола 24.10.2011 16:09
это только цветочки - плоды получите на страте выборов у верховный совет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100