реклама

реклама

Очевидно, на черкаських мітингах спокій громадян бережуть не лише міліціонери в формі, а й без форми. Однак, якщо міліціонери в формі готові представлятися журналістам (хоч і неохоче), то міліціонери без форми, мабуть, працюють нелегально. Інакше як пояснити їхнє ігнорування запитань журналістів?

«Прочерк» вже писав про «людей в чорному», як їх охрестив народ. Нагадаємо, молодики характерної зовнішності разом з міліціонерами блокували 20 жовтня вхід до обласного Будинку рад, де саме мала відбуватися сесія Черкаської міської ради. Під час штовханини постраждала бабуся. Її забрала карета швидкої допомоги. Оскільки найактивнішими під час штовханини виявилися «люди в чорному», хто відповість за травму, завдану жінці, невідомо. Молодики ж працювали нелегально…

20 жовтня перед сесією Черкаської міськради ці люди допомагали міліції блокувати двері. Пізніше секретар міськради Віктор Горкун скаже, що він «людей в чорному не бачив»

20 жовтня перед сесією Черкаської міськради ці люди допомагали міліції блокувати двері. Пізніше секретар міськради Віктор Горкун скаже, що він «людей в чорному не бачив»

Зауважимо, що провести літніх мітингувальників на сесію (декілька десятків мітингувальників перед входом вимагали повернути їм пільги на проїзд в тролейбусі) хотів депутат міськради Микола Булатецький. Його гаряче підтримував опозиціонер Леонід Даценко. Як повідомили пізніше «Прочерку» в міській раді, сесія не була закритою.

– Група молодиків характерної бандитської зовнішності заблокувала вхід у державне приміщення. Ми вважаємо, що це було захоплення державної установи. Ні працівники міліції, ні працівники СБУ не втручалися в цю ситуацію! – обурюється координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. Ми вимагаємо відставки керівників обласного управління міліції, УСБУ та прокуратури, які замість того, щоб забезпечувати громадський порядок, дотримання прав громадян, заплямували себе створенням або кришуванням злочинного бойового загону. Ми вимагаємо негайної реакції від Президента, міністра МВС, голови СБУ та Генпрокурора на дії керівників черкаських правоохоронних відомств, голови Черкаської облдержадміністрації та черкаського міського голови.

Між іншим, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб вже відреагував. Мовляв, правильно, що людей, які хотіли перешкодити роботі сесії, не пустили в зал засідань.

Штурм міського Будинку рад 13 жовтня. Серед міліціонерів добре видно чоловіка в чорному, що повернув обличчя боком до камери

Штурм міського Будинку рад 13 жовтня. Серед міліціонерів добре видно чоловіка в чорному, що повернув обличчя боком до камери

Як стверджує депутат міськради Володимир Мамалига, «люди в чорному» все-таки є працівниками міліції з різних підрозділів. Вони були помічені не лише на під час штовханини перед початком сесії міськради 20 жовтня. Ці ж люди намагалися врятувати міського голову Сергія Одарича від розгніваних пільговиків, які штурмували міський Будинок рад 13 жовтня. Ці ж люди були помічені на мітингу, що був організований учора соціалістами.

Через які обставини черкаські міліціонери знімають форму і працюють в цивільному? Кого вони таким чином захищають чи від кого ховаються?

На наші запитання начальник відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталія Таран повідомила, що черкаські міліціонери займаються охороною громадського порядку під час масових заходів лише в формі.

– Є багато різних служб. Звертайтеся туди, – порадила Наталія Таран, не уточнивши, у які ж служби звертатися.

У свою чергу, начальник УГБ УМВС в області Володимир Іващенко, не зміг пояснити, хто такі «люди в чорному», оскільки це не його компетенція. Пан Володимир порадив звернутися до начальника відділу організації охорони громадського порядку УМВС в області Сергія Альошкіна. А той переадресував до Наталії Таран…

На мітинг соціалістів 24 жовтня сходилися пенсіонери, міліціонери і молодики, які не пускали людей на сесію міськради 20 жовтня

На мітинг соціалістів 24 жовтня сходилися пенсіонери, міліціонери і молодики, які не пускали людей на сесію міськради 20 жовтня

 

Небажання міліції говорити (або з’ясовувати) хто ж такі ці молодики характерної зовнішності тільки підігріває громадськість до роздумів.

– Мені здається, що це хлопці з боку Одарича, які повинні захищати його від народу. Хоча, я допускаю, що серед правоохоронців є група, яка присутня на масових заходах, щоб спровокувати ситуацію. Як це було 20 жовтня, коли постраждала бабуся, – сказав у розмові з «Прочерком» перший секретар Черкаського обласного комітету СПУ Олексій Малиновський.

А от на думку члена громадської ради при ОДА, громадського діяча Юрія Саса, щоб з’ясувати, хто були ті «молодики в чорному», треба дати відповідь на запитання: кому це вигідно.

– Хто був зацікавлений в тому, щоб питання пільгових перевезень в тролейбусах не порушувалося, той міг і організувати кордони з молодиків при вході у будівлю. Але, на мою думку, функції охорони громадського порядку можуть виконувати лише правоохоронці. Якщо це робив хтось інший, то чому не порушують проти них кримінальні справи? – дивується Юрій Сас.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #6 Лен4ик 30.10.2011 19:56
Свежо преданье!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Антон 26.10.2011 15:05
о! Юрашка таки вилизав собі крісло, не знав, що він вже "ПРИ...". Ну, й бог з ним, Брко, як Юрко. А щодо козаків в чорному то то дійсно хлопці з пагонами. От тільки їхні цілі та завдання лишаються загадкою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 За Україну 25.10.2011 21:33
Може і правда чеченські бандити як казав один депутат :-) ?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Сергій 25.10.2011 21:18
Щодо того, що мілдіціянти ходять на акції виключно в формі, тут великий знак питання! А хто ж тоді фільмує все та всіх на відеокамери? На кожній акції, що піднімає певне суспільне чи політичне питання такі люди є. Іх зовнішність явно не програмістів, які натискають клавіші на компютерах. Оскільки Черкаси маленькі, то кадровий підбір тут теж маленький.

Відносно звідки ці люди, вибору теж мало: або структурні підрозділи МВС, або ж СБУ. Враховучи злагоджену діяльність "людей в чорному" з міліцією на акції перед облрадою, можна припустити, що ці молодики з структури МВС.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Тая 25.10.2011 14:18
Поки жила внаметовому містечку перед Полтавською ОДА (у людей відбирають житло), вдома відбулися страшні речі, які говорять про накалювання ситуації з порушенням законів самими ж правоохоронними органами.
Там так само міліція в цивільному не представлялася...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Максим Колісник 25.10.2011 14:17
Юра, тебе за такі думки вголос виженуть з ради при ОДА )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100