реклама

реклама

Учасники Громадської ради при ОДА учора на своєму засіданні вислухали доповідь активістки Вікторії Феофілової щодо неправомірності, на її думку, дій черкаської влади в питання блокування системи «Прозорро».

Опісля учасники Громадської ради голосуванням підтримали її виступ та вирішили звернутися до мера Черкас Анатолія Бондаренка. Проте залишилося незрозумілим, що саме Громадська рада проситиме в Бондаренка. Очевидно, мова йде про звернення до нього з проханням призупинити його ж рішення по системі «Прозорро». Але чіткого формулювання з цього питання на Громадській раді так і не прозвучало.

9

Нагадаємо, що 17 листопада, більшістю голосів депутати міської ради ухвалили зміни до свого ж рішення щодо здійснення електронних закупівель в Черкасах.

Вікторія Феофілова розповіла присутнім на Громраді, що громадські організації вирішили звернутися до суду, щоб призупинити рішення влади та розробляють новий проект рішення, який би ліквідовував єдиний тендерний комітет, щоб заклади могли напряму працювали з системою «Прозорро».

Вікторія Феофілова на початку розгляду питання доповіла присутнім, що система «Прозорро» є одним з елементів реформ системи державних закупівель загалом.

– Використання цієї системи дозволяє зменшити вірогідність корупції, бо зменшує контакт чиновника з підрядником. Якщо раніше можна було в ручну обрати, кого ти хочеш, для заключення угод. А нині це робиться через «Прозорро». Інша теза – ця система дає доступ бізнесу до бюджетних коштів, що сприяє розвитку бізнесу. І ще одне: завдяки цій конкуренції і вільним торгам можливо економити кошти! І це мільярди вже зекономлених коштів для країни, – зазначила Вікторія.

Вона додала, що в системі встановлені пороги: допорогові і над порогові суми – 200 тисяч для товарі і послуг і 1,5 млн для робіт. Усе, що до цих сум – можливо використання системи, а можливо й ні.

– У травні під тиском громадськості міськрада прийняла рішення, щоб використовувати цю систему від нижчих сум: 30 тисяч для товарі і послуг, і 100 тисяч для робіт. Це важливо, бо значна частина міського бюджету використовується саме на допорогові суми. Але що цікаво. Якщо в інших містах кожен розпорядних коштів сам робить цю закупівлю в системі, то в Черкасах всі мають працювати через єдиний тендерний комітет. І наші чиновники почали саботувати закупівлі. Наприклад, хотів садочок щось закупити, подає заявку в департамент, там збирають подібні заявки, потім затверджують в заступника міського голови, потім подають в єдиний тендерний комітет. А в комітеті можуть зазначити, що щось там не так… Ситуацію затягували і довели до абсурду. І звісно, деякі структури не змогли працювати через таке зволікання рішень. Тож просимо в Громради підтримки! – роз’яснила Феофілова.

Олександр Халамейдик, директор охоронного підприємства «Воїни АТО Черкащини», вислухавши доповідачку, перед голосуванням звернувся до присутніх членів Громради.

– Були часи, що уголовщина не керувала міськвиконком. Зараз там важка ситуація. І прибравши систему «Прозорро», люди поділять мільйони і заробить певний клан, – зауважив він.

– Вже почали заробляти, – зазначила Феофілова.

– Треба привернути увагу громадськості! 50-100 осіб вивести! Якщо ми закриємо цю тему, то за борги в районі тисячі гривень нас скоро викидатимуть з квартир і все, – наголосив Халамейдик.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #15 Вячеслав 26.11.2016 19:43
Цитую ДЖЕКО:
Анатолій Васильович вже в ігри догрався, що без погодження "смотрящих" не може нікого ні призначити ні звільнити. Це іллюзія, що Бондаренко керує містом, його функції формально-представницькі. Така собі "кукла".

Ну а когда выбирали,не знали,что вся эта челядь-марионетки в чужих руках,руках"спонсоров"?Кто платит ,тот и заказывает музыку для подтанцовке.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 черкащанка 26.11.2016 15:14
Цитую RATM:
Долой всю эту демократию и этих беззубых активистов. Порядок надо наводить жёсткой рукой, по-ленински !


Поддерживаю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 RATM 26.11.2016 12:59
Долой всю эту демократию и этих беззубых активистов. Порядок надо наводить жёсткой рукой, по-ленински !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #12 Сашко 26.11.2016 11:13
Феофілова, може колись станеш депутатом та зщадовольниш свої ............амбіції. Смішно слухати ........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 777 25.11.2016 20:28
Корупция в я Черкассах непобедима
как и в Украине
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 тіні забутих предків 25.11.2016 18:57
Були ті часи тоді, коли УМВС України в Черкаській області п'ять років очолював генерал О.Кочегаров. Далі була тільки деградація, дебілізація і здичавіння. Хто не пам'ятає минулого, той не має майбутнього.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #9 Джон Дир 25.11.2016 18:49
Цитую федор принципиальный:
бОНДАРЕНКО НЕ КЕРУЕТ ГОРОДОМ,он подкаблучник,у тех,кто оплатил ему выборы......


а шо ж грошы треба оддавать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #8 Лего 25.11.2016 17:54
та пацаны ж за город боролись не для щастя черкащан а за свой карман. Що ж ви хочете?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #7 Громада 25.11.2016 17:47
А ЖЕЛІЗЯКА виявляється вся в корозії!!!!....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 рандеву 25.11.2016 16:56
ці активісти вже достали! На виборах треба було активуватись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100