реклама

реклама

Підприємець Олег Лисак (на фото в центрі) у залі суду. Каже, що здаватися не збирається. Утім, і влада так каже… Фото «Прочерку»

Підприємець Олег Лисак (на фото в центрі) у залі суду. Каже, що здаватися не збирається. Утім, і влада так каже… Фото «Прочерку»

Приватний підприємець Світлана Лисак оскаржує в Соснівському райсуді міста рішення Черкаської міськради «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) та тютюнових виробів на території міста Черкаси». Попереднє судове слухання у цій справі відбулося сьогодні. Разом з цим, проти міськради судиться група підприємців – власників великих супермаркетів. Вони вже добилися того, що на час розгляду справи призупинено дію п. 2 цього рішення, яким алкоголь і тютюн заборонено продавати в нічний час.

- Тривають паралельно процеси в двох судах, - коментує «Прочерку» директор департаменту муніципальної інспекції міськвиконкому Ольга Швець, яка прийшла на засідання разом з юристами мерії. – Позов підприємця Лисак про зупинення дії рішення абсурдний. Адже пункт про нічну заборону вже призупинено, а пункт про торгівлю у МАФах вступає в силу тільки з 1 січня. У суду є 2 місяці, аби розглянути цю справу по суті.

Ольга Швець каже: мерія боротиметься за це рішення, а якщо треба буде, то прийме нове.

- Ми бачимо результат. За даними МВС, у нас на 40% зменшилася кількість правопорушень громадського порядку в нічний час, - зауважує пані Швець.

Тим часом, підприємець Олег Лисак, який представляє інтереси своєї матері Світлани Лисак та очолює громадську організацію роботодавців у сфері торгівлі, також не збирається здаватися. Якщо рішення суду буде не на користь підприємців, звертатиметься в суди вищих інстанцій.

- У господарському кодексі написано, що забороняється приймати таке рішення, яке ставить одних підприємців в привілейоване становище стосовно інших. А згідно з цим рішенням міської ради, виходить, що підприємець, у якого магазин чи павільйон 29 квадратів – не в рівних умовах з тим, у кого 30 квадратів. Хоча вони мають однакову ліцензію, - каже він.

На думку підприємців, якщо заборону торгувати алкоголем і тютюном уночі не скасують остаточно, в Черкасах близько 5 тисяч продавців можуть залишитися без роботи.

- Підприємцям не вигідно тримати нічних продавців. На батончиках «Снікерс» багато не заробиш, а людям треба платити зарплату. Нині підприємці платять собі в збиток, - каже Олег Лисак.

Також позивачам незрозуміло, чому рішенням міської ради обмеження не стосуватимуться продажу пива в пластиковій тарі ( на розлив). Вони вважають: це не що інше, як лобіювання чиїхось інтересів.

- В усіх містах, де були подібні рішення, їх уже скасували. Тобто всі визнали, що це абсурд. Ми що, живемо не в одній країні і не за одними законами? – обурюються вони.

Тим часом, суд відхилив їхнє клопотання про призупинення дії рішення на час розгляду справи. Тож наступне слухання призначено на 21 листопада.

реклама

Коментарі  

 
-1 #11 Недомогатель 10.11.2011 14:50
Предприниматель , твои права-водкой по ларькам торговать по ночам?? Жаль тогда предпринимателе й...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Предприниматель 10.11.2011 11:54
Государству, прокуратуре и горсовету почему- то наплевать на права предпринимателе й. Хорошо хоть Лысак защищает наши права :D .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Таня 08.11.2011 21:00
Знаете сколько погибает людей в автомобильных авариях? Давайте запретим в Черкассах ездить на машинах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Вадим 08.11.2011 20:11
Только******* может удовлетворять свои корыстные интересы в ущерб людям
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Вадим 08.11.2011 20:09
Надеюсь люди запомнят фамилию человека, который борется за спаивание Черкащан и вспомнят ее на выборах.
Жаль нет у нас в городе ребят, которые доходчиво бы объяснили этому лыс......, что спаивать людей плохо и зарабатывать на медленном убийстве людей плохо да и вообще отправили бы его в Африку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #6 Круть 08.11.2011 18:19
Оь цитата одного мандрівника Європою " В Швеции алкоголь контролируется и реализовывается исключительно государством. Алкоголь не продают лицам моложе 20 лет. Также если вы приходите третий раз за день, вам, скорее всего откажут в покупке, мотивировав это тем, что «слишком уж вы зачастили» — так государство контролирует потребление алкоголя. На заметку, один алкогольный магазин рассчитан на 20 тысяч жителей, в то время как у нас, одна палатка с пойлом рассчитана на 200–400 человек. И пускай нам, потом не доказывают, что это не геноцид…"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 вася 08.11.2011 17:02
да, ще 1-літрові моргаючі "Распутіно" і круті 90-і в Черкасах, нічні кіоски...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Вилок 08.11.2011 16:58
Марина , не підігруй одаричу. В Україні є закони. І треба діяти в межан них. А одрич їх просто паплюжить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Дмитро 08.11.2011 16:08
a moget Lisak pojdet kuda podalwe ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Маестро Сміттєпад 08.11.2011 15:56
На батончиках заробляти, звічно, для такого крутоого перця "западло". Краще горілочки соплякам підлити...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100