реклама

реклама

Купити алкогольні, слабоалкогольні напої, пиво та тютюн у Черкасах після 22:00 і до 8:00 практично неможливо. Про це повідомляє директор департаменту муніципальної інспекції Черкаської міської ради Ольга Швець. Така ситуація у місті є наслідком рішення сесії Черкаської міськради про обмеження реалізації цих товарів, яке вступило в силу 30 вересня.

– Протягом десяти днів ми намагалися максимально проінформувати представників усіх закладів торгівлі про дане рішення і жорсткі заходи у випадку його невиконання, – говорить Ольга Швець. – Працівники департаменту обійшли понад 280 суб’єктів господарювання і вручили їм приписи під розпис. Після цього більшість торгівельних закладів розмістили на касах та на вході в приміщення оголошення про заборону продажу алкоголю і тютюну з 22-ї до 8 години.

Разом із муніципальною інспекцією ситуацію із продажем уночі алкоголю і тютюну моніторять і правоохоронні органи: проводяться спільні рейди, під час яких складаються протоколи про адміністративні правопорушення.

– Про наслідки невиконання рішення знають усі підприємці. Нікому не хочеться платити чималі штрафи, – наголошує директор департаменту. – Натомість деякі покупці обурюються новим правилам. Для прикладу, в магазині «Сільпо», що по вулиці Остафія Дашкевича, після відмови касира продати горілку молодики почали пити її прямо у торговому залі. Або у «Абсолюті» по вулиці Одеській група чоловіків погрожувала побити вікна та підпалити приміщення.

Зважаючи на заборону, заклади торгівлі змінюють і режим роботи. Дехто тепер відкривається пізніше.

У той же час муніципальна інспекція звертається до всіх черкасців з проханням навмисне робити спроби купити алкоголь і тютюн у магазинах та кіосках з 22:00 і до 8:00. Якщо в якомусь закладі все ж таки продадуть цей товар, то слід обов’язково взяти чек і принести його в муніципальну інспекцію. Фактично чек, де зазначається час, місце продажу і навіть номер каси, є підставою для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

— Така допомога жителів міста украй нам необхідна, адже патрулі у складі контролюючих органів не можуть за ніч обійти всі торгові заклади, – каже Ольга Швець. – Що ж до відміни рішення, то такого не буде! Зараз деякі суб’єкти господарювання вже висловлюють бажання оскаржити рішення в суді і сподіваються на його скасування. Однак ми боротимемося за це рішення, оскільки вже бачимо його ефективність. За останніх два тижні жодних звернень щодо порушень громадського порядку, пов`язаних із нічним режимом роботи закладів, до інспекції не надходило.

Нагадаємо, сесія Черкаської міськради 29 вересня 31 голосом постановила, що алкогольні, слабоалкогольні напої, пиво (крім безалкогольного) та тютюнові вироби не можна буде реалізовувати:

– під час масових заходів (мітингів, зібрань, спортивних змагань, фестивалів) у радіусі 200 метрів від місця проведення;

– у закладах торгівлі, на території парків і скверів від 22:00 до 8:00

-  на пляжах та у закладах, де надаються платні інтернет-послуги –забороняється продаж взагалі;

– забороняється продаж, крім безалкогольного пива, у МАФах – тимчасових спорудах загальною площею менше 30 кв. метрів (з 1 січня 2012 року).

Про це інформує прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Ланос 21.10.2011 09:42
Хіба такій жінці можна відмовити?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Володимир 20.10.2011 22:18
Кошмар. Як добре що в Умані ще можна вільно вийти пізно увечері й придбати пачку цигарок чи пляшечку пива.
Бо ж якщо купувати додому вдень і "з запасом", то можна стати алкоголіком. Коли в холодильнику завжди є пиво, то є халепа.
Співчуваю черкащанам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Пилигрим 20.10.2011 19:51
Ой что-то мне подсказывает, что поторопились депутаты в очередной раз. :-) Явно документ перед принятием не проходил процедуру предусмотренную ЗУ "Про засади державної регуляторної політики".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Тото 20.10.2011 18:21
Правильно роблять, що забороняють продавати алкогольні напої та тютюнові вироби. А то гидко увечері по вулиці йти - одні п'яниці й наркомани. Таких індивідів взагалі треба відловлювати як собак та ізолювати від нормальних людей. На них може діти дивляться, а може у самих діти є. Ви потім уявляєте, коли ці діти підростуть, то будуть те ж саме робити, що і їх батьки!!!! Такими темпами нація вирождується, і що тоді від нас залишиться???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Дмитро 20.10.2011 17:31
как бэ модная инспекция )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100