Постачання тепла у Монастирищі, де впала труба на газовій котельні, відновлено, повідомив речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

16406795_810330052438547_4483412603039925290_n Нагадаємо, надзвичайна подія сталася 29 січня о 00:10 на вулиці Соборній у місті Монастрище, де одразу після опівночі сталося руйнування димової труби газової котельні КП «Теплокомуненерго», яка належить Монастирищенській міській раді. Внаслідок події в місті без теплопостачання залишилось близько 2000 абонентів, близько 5000 людей з 13100 осіб, які мешкають у районному центрі.

Впродовж неділі на місці, де сталася надзвичайна подія, працювали 2 одиниці інженерної техніки та 25 працівників комунального підприємства.

Для підключення до димової труби, що залишилась, проведені роботи по очищенню 2-х газовідводів. Також розглядалося питання щодо перенаправлення відпрацьованих газів на резервну димову трубу, яка знаходиться на відстані 40 метрів від котельні.

Активну допомогу з проведення демонтажу металевих конструкцій та розбору впалих рештків труби надавав особовий склад Монастрищенської пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Черкаській області.

На ранок 30 січня роботи з розчищення території від уламків та конструкцій димової труби завершені. Теплопостачання населенню відновлено. Котельня працює в аварійному режимі для підтримання температури теплоносія в будинках на мінімально достатньому рівні.

На ряді об’єктів критичної інфраструктури, введені в дію та використовуються можливості аварійних теплогенеруючих станцій, а також розгорнуті пункти обігріву.

Як повідомлялось раніше, будівля котельні не ушкоджена, загиблих та травмованих внаслідок події немає.

Впродовж доби в районній державній адміністрації відбулось три засідання штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій до роботи в якому були залучені представники усіх аварійних служб міста, а також відповідних відомчих організацій.

На місце події працює мобільно-оперативна група Управління ДСНС у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100