Редакція видання «Прочерк» отримала лист від нардепа Віктора Вовка, де він вимагає розслідування діяльності губернатора Черкащини. При цьому, до листа додається наполегливе прохання не залишити лист нардепа без уваги, бо «законодавством України передбачається право народного депутата України на висвітлення матеріалів у засобах масової інформації та його обов'язок інформувати громадян та виборців про свою діяльність».

yak-napisati-garniy-list-427x320

«У зв'язку з цим прошу висвітлити у Вашому засобі масової інформації регіональної та місцевої сфери розповсюдження поданий мною як народним депутатом України авторський матеріал, який на моє переконання носить суспільно важливий характер для громади Черкащини», - запевняє Вовк.

Як йдеться у матеріалі, «група народних депутатів України від Радикальної партії Олега Ляшка звернулась до правоохоронних та антикорупційних органів, Кабінету Міністрів та Адміністрації Президента України з закликом вжити заходи щодо розслідування діяльності голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка.

Нардепи Ігор Мосійчук, Віктор Вовк та Ігор Попов направили відповідні депутатські звернення до керівництва держави та компетентних органів, реагуючи на сигнали громадянського суспільства, зокрема висновки оприлюдненого нещодавно експертного дослідження діяльності голів ОДА, звернення виборців та публікації у ЗМІ.

Нардепи посилаються передусім на звіт за 2016 рік від авторитетної української громадської організації - Комітету виборців України, в якому численні експерти підсумували діяльність голови Черкаської ОДА Ю. Ткаченка як вкрай незадовільну та, по суті, корупційну. Зокрема, у звіті КВУ зазначається:

За підсумками рейтингу, Черкаська область має доволі низькі соціально- економічні показники. Тут одні з найнижчих обсягів виконання будівельних робіт та темпів прийняття в експлуатацію житла. Окрім того, експерти відзначають практично відсутність залучення іноземних інвестицій у регіон.

maxresdefault Окрім того, експерти наголошують на відсутності належної комунікації з громадою зі сторони очільника області, а також на його бездіяльності у боротьбі з корупцією.

За два роки роботи він запам’ятався лише сумнівними кадровими призначеннями за партійною належністю – усі основні посади отримали представники БПП «Солідарність».

На думку експертів, очільник Черкащини Юрій Ткаченко більше переймається розбудовою своєї бізнес-імперії, ніж роботою на добробут регіону.

«3 огляду на обширну інформацію, яку я отримую під час численних зустрічей з виборцями, представниками громадськості й бізнесу Черкаської області та моніторингу діяльності Черкаської ОДА, діяльність голови Черкаської ОДА Ткаченка Ю.О. я охарактеризував би як діяльність особи, яка переймається передусім своїми особистими бізнес інтересами, перебуваючи на державній посаді», - погоджується з висновком експертів КВУ у своєму депутатському зверненні Віктор Вовк.

Нардепи-радикали переконані, що керівництво держави має негайно втрутитись в ситуацію на Черкащині, де очільник області за традиціями «епохи Януковича» перетворив посаду голови ОДА в інструмент розвитку власної бізнес-імперії. Вони, зокрема, вимагають невідкладно здійснити розслідування «діяльності» керівника регіону.

Варто зазначити, що новини черкаських ЗМІ дійсно виходять часто під заголовками про масштабний рівень корупції в області та незаконне збагачення на посаді губернатора регіону Юрія Ткаченка. Зокрема всі пам'ятають скандальну історію із закупівлею кварти для учасників АТО  на яких, чиновники Обласної державної адміністрації підозрювались у присвоюванні коштів в особливо крупних масштабах, а також ряд земельних скандалів», – йдеться в листі за підписом народного депутата України Віктора Вовка.

реклама

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100