реклама

реклама

Із 2006-го по 2015-ий рік бюджет Шполи недоотримав кілька мільйонів гривень, а саме місто втратило десятки гектарів землі, які перейшли в приватні руки, пише «Інфоміст».

155105 Передавання земель у приватну власність відбулось за часів керування комісією з питань екології, охорони довкілля та регулювання земельних відносин керівника місцевого осередку «Батьківщини» Володимира Горбача (з червня 2006 року по листопад 2015 року).

Лише у 2015 році очолювана Горбачем комісія погодила продаж шполянським підприємцям та власним партійцям шести земельних ділянок за заниженою вартістю. Унаслідок чого міський бюджет недоотримав понад півмільйона гривень, – ідеться в розслідуванні видання.

Зокрема, земельна ділянка площею 0,3594 га, яка розташована в районі колишнього цукрового заводу, була продана в 2015 році в розстрочку на п’ять років депутату Шполянської міськради від «Батьківщини» Віті Нечай. Вартував ласий шмат 160 тис. грн. Тоді як її нормативна грошова оцінка у 2015-му становила понад 290 тис. грн.

Аналогічна ситуація трапилася із земельною ділянкою по вулиці Лебединській. Нормативна грошова оцінка цієї ділянки становила в 2015 році понад 570 тис. грн. Проте місцевій підприємиці Ользі Носулич її було продано вдвічі дешевше – за 250 тис. грн.

Одеський підприємець Олександр Аль-Омарі заборгував міському бюджету понад 75 тис. грн за оренду земельної ділянки площею більш як 3,5 га, яка розташована на території колишньої заготконтори. Шполянське відділення обласної державної податкової інспекції висунуло вимогу розірвати договір оренди з недобросовісним підприємцем.

Натомість земельна комісія ініціювала відхилення цього рішення на сесії міської ради у грудні 2013 року, про що зазначено у протоколі сесії.

У результаті – місто знову зазнало збитків. Тоді як Аль-Омарі продовжував користуватися ділянкою, при цьому кошти за експлуатацію не сплачував. Як наслідок, міська рада була змушена вирішувати цей спір через суд.

Як інформує «Інфоміст», завдяки вищезгаданій комісії було надано погодження на оренду земельних ділянок у місті і дружині пана Горбача. Вона ж, не маючи права на суборенду, здавала ці ділянки в тривале користування іншим підприємцям.

Віддали підприємцям і ділянку площею 12 га за межами Шполи. До цього її використовували містяни для городництва та ведення особистого господарства. Комісія під головуванням Горбача погодила підприємцю відведення зазначеної ділянки і підготувала відповідний проект рішення на розгляд сесії. Натомість депутати міської ради не проголосували за це рішення. Попри це, підприємець таки розпочав розробляти документацію по землеустрою. Шполянська міськрада змушена чи не щодня звертатися до Держгеокадастру, однак проблема залишається невирішеною до сьогодні.

У Земельному кодексі зазначено, що міські ради здійснюють розпорядження землями лише в межах населених пунктів. Однак, попри це, комісія надала погодження проектів рішення щодо передачі в оренду земельної ділянки ЗАТ «Шполатехагро» на розгляд сесії Шполянської міської ради. Хоча вона розташована на території іншої сільської ради.

Окрім цього, ще у 2010 році ділянку біля дитячого парку віддали в користування СПОП «Відродження» для нібито будівництва культурно-дозвільного центру. Контроль за виконанням цього рішення тодішня міська рада поклала на комісію, яку очолював Володимир Горбач. Центру ж на сьогодні немає, як і місця відпочинку для шполян.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100