Місце катастрофи радянського бомбардувальника Пе-2 та останки членів екіпажу були знайдені 30 квітня пошуковими загонами на околиці села Молдаванське у Краснодарському краї РФ.

517273

Як пише ВІККА з посиланням на "Кубанські новини", спільними зусиллями експедиції була піднята кабіна і лівий двигун збитого бомбардувальника Пе-2. За його бортовим номером вдалося встановити приналежність літака і імена загиблих членів екіпажу.

З’ясувалося, що бойова машина належала 134-му бомбардувальному авіаполку. На ній воювали старші сержанти Віктор Коваль, Іван Піддубний та Іван Суський. Вони загинули в повітряному бою 5 травня 1943 року – були атаковані групою винищувачів "Мессершмітт".

Один із загиблих членів екіпажу – стрілець-радист, старший сержант Іван Іванович Суський, за даними бази даних загиблих військових, народився в селі Петраківка Катеринопільського району Черкаської області.

Наразі пошуковці шукають рідних загиблих льотчиків.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Черкащанин 11.05.2017 11:15
Ще один доказ того, що Кубань має стати українською.
І доказ того, що казлінушка путлєр брехав, розказуючи, що рашка виграла б війну і без українців, а не тільки без американців і британців.
Весь екіпаж цього літака, а не тільки Сусський з Черкащини - явно українці. Бо Коваль і Піддубний - це явно українські прізвища!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100