Департамент освіти та гуманітарної політики  Черкаської міської ради оголосив тендер на роботи з капітального ремонту роздягальні Черкаської гімназії №9. Очікувана вартість робіт була 401 065,20 грн. На торги подалися дві фірми: ТОВ «А.І.Д.А.» та ПП «Станбуд-Черкаси». Приватне підприємство не торгувалося узагалі. Відтак, конкурент, скинувши аж три гривні та 76 копійок, виграв в аукціоні. До того ж, ПП«Станбуд-Черкаси» надало ТОВ «А.І.Д.А.» позитивний відгук про виконані раніше роботи: ремонт за 1,3 млн грн. міської стоматполіклініки. Про це пише сайт "Ні корупції!"

У довідці конкурент не шкодує добрих слів для ТОВ. Згідно із договором підряду, приватне підприємство «Станбуд-Черкаси» було замовником, а ТОВ «А.І.Д.А.» підрядником ремонту поліклініки.

vidguk

До того ж, «Станбуд-Черкаси», подбавши про конкурента, не подумав про себе. Він не надав відгуків про свою роботу.

У схожих випадках, коли учасник торгів не надавав відгуку, замовник відхиляв пропозицію. Якби так сталося і цього разу, торги довелося б скасувати.

Натомість Департамент освіти та гуманітарної політики  Черкаської міської ради підписав договір з переможцем аукціону.

Схоже, учасники тендеру знехтували третьою статтею Закону України «Про публічні закупівлі». У ній, зокрема, йдеться про такі критерії:

  • добросовісна конкуренція серед учасників;
  • максимальна економія та ефективність;
  • відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «А.І.Д.А.» станом на 2015 рік мало до 5-ти співробітників. Протягом цього року воно заробило 22 159 333 грн. Основним замовником товариства є Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Минулоріч «А.І.Д.А.» заробила у п’ять разів менше. І основним замовником товариства був Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради. Бенефіціаром  ТОВ є Олександр Олександрович Ільченко – син екс-заступника міського голови Черкас Олександра Анатолійовича Ільченка.

vyruzka-1-768x435

ПП «Станбуд-Черкаси» засноване у Черкасах у 2012 році. Розмір його статутного капіталу лише 100 грн. Власником підприємства є Таїсія Петрівна Бондаренко. Цього року ПП заробило усього 110 тис. грн. Тоді як у 2016 році воно заробило 4 852 344 грн. Основним замовником був Департамент економіки та розвитку Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Такі справи 30.09.2017 11:58
Бізнес по-черкаському.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Олег 29.09.2017 08:59
Дайте мені такі гроші, і я такий ремонт там забабахаю, що шейх позаздрить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 депутат 29.09.2017 08:11
Та що там не зрозуміло, це просто розводняк, при мовчазній згоді сліпих, глухих ... .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Надія. 28.09.2017 18:01
Бондаренко, звичайно ,нічого не знає що робиться в його господарстві. Хлопці, та схаменіться. Все місто розрите, отримані кошти і нічого не доведено до логічного завершення. Уже не має навіть на чому піаритись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100