Сьогодні «Прочерк» підбиває підсумки робочого тижня, щоб читачі могли переглянути всі найважливіші новини та скласти свою подієву картину.


Минулий робочий тиждень був для черкащан коротшим, ніж зазвичай, адже понеділок у всій Україні був вихідним з нагоди святкування Покрови.

Тож, вівторок у міськраді почався з прес-конференції мера, на якій він знову говорив про опонентів і їх нечесні політичні ігри.

Так, за його словами, останнім часом конкуренти обливають його брудом.

- Виходить так, що об’єднались люди, які втратили владу з тими, кому не комфортно з мером, - наголосив міський голова.

Також Анатолій Васильович розповів про охорону, яку до нього приставили. Як відомо, нині мера охороняють представники державної охорони.

Сам він пояснив:

- Я охорону не наймав. Це держава.

Опісля на засіданні виконкому стався курйоз.

Члени виконкому розглядали питання стихійної торгівлі в місті. Керівник управління інспектування Черкаської міськради Віталій Косяк назвав жіночок, які продають квіти біля ЦДЮТ, «стихійними бабушками».

-Там ходить близько 10 стихійних бабушок, які торгують квітами. Заступник міського голови, - сказав Косяк.

Цього ж дня у Черкасах презентували фільм, у якому знявся міський голова Анатолій Бондаренко.


Так в історичному фільмі циклу «Таємниці мого міста» під назвою «Староста» показано історичний період правління старости Черкас Остафія Дашковича, якого, власне, і зіграв міський голова. Також у фільмі знявся відомий черкаський політик, депутат міськради Микола Мирза, який зіграв турецького хана.

За сюжетом фільму, який, за словами режисера фільму Андрія Раднюка, повністю грунтується на історії Черкас і є пізнавальним, козаки не відразу сприйняли нового старосту Дашкевича, але потім довірились йому, за що турки почали поважати їх.

Сам Анатолій Васильович сказав:

- Цей фільм відображає події нашого міста зараз. І ті політики, ті громадські діячі, які зіграли у фільмі, змогли перевтілитись у своїх героїв.

У Києві цього тижня відзначився черкаський нардеп.

Представники "Національного корпусу", ВО "Свобода" і "Правого сектору" взяли під контроль і вимагають націоналізувати так званий "вертолітний майданчик" екс-президента України Віктора Януковича. Був серед них і депутат Верховної ради із Черкас Олег Петренко.

Відразу про два нових призначення в департаменти міськради говорили цього тижня в Черкасах.


Так, розбавити жіночий колектив вирішили в департаменті соціальної політики. Посаду керівника замість Оксани Мовчан незабаром повинен зайняти працівник територіального центру Володимир Гудзенко. Про це заявив міський голова.

Найближчим часом поповнення може відбутись і в керівництві департаменту освіти та гуманітарної політики.

Депутат Черкаської міськради Максим Шадловський написав заяву до кадрового резерву з метою подальшого працевлаштування в департаменті.

За словами Максима Шадловського, він претендує на посаду заступника директора департаменту.

- Там є багато доволі складних питань. Зокрема, на одні заклади освіти виділяється більше коштів, на інші – менше, - сказав Шадловський.

Не залишились непомітними черкащани і в Києві на мітингу під Верховною Радою.


Як розповів «Прочерку» керівник ГО «Автомайдан-Черкаси» Сергій Яковенко, на мітингу в четвер були присутні близько сотні людей із Черкащини.

Також він заявив про порушення конституційних прав мітингувлаьників.

- Стоїть наметове містечко. Його весь час намагаються знести. На наше запитання «чому?», відповідають: «Є наказ». Хочемо пронести намети – нам перешкоджають, обмежують наше конституційне право, - розповів Яковенко.

Також черкащанин Дмитро Захаров разом з іншими активістами взяв участь у сутичках з правоохоронцями в столиці.

Під час мітингу під Верховною Радою у вівторок, 17 жовтня, учасники протесту штовхали і ображали народного депутата від БПП, родом з Уманщини, Юлія Мамчура.

"Штовханина була. За костюм смикали. Образливі речі говорили", – повідомив Мамчур.

Відзначимо, що раніше про те, що трапилося розповіла перший віце-спікер парламенту, екс-черкащанка Ірина Геращенко.

"Я не дивлюся ТБ, але це працює фоном. Побачила і спазм у горлі: як якась негідна істота принижувало нашого Юлія Мамчура, який виходив із ВР. Натовп, агресивний і накручений, принижував героя", – написала на своїй сторінці в Facebook Геращенко.

Резонансна подія за участі православної церкви Московського патріархату набула розголосу в Черкасах.


КП «Дирекція парків» змушене було звернутися до поліції через будівництво туалету для храму на честь Стрітення Господнього (УПЦ МП).

В адміністрації комунального підприємства кажуть, що планують звернутися до прокуратури.

У п’ятницю доволі жвавою виявилась сесія Черкаської облради.


Зокрема, під час сесії Черкаської облради виступили жителі Городищенського району, які підозрюють голову Городищенської РДА Олексія Лавріненка в недобросовісності та вимагають його відставки.

Як сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, він відреагує на звернення громадян, а саме звернеться до фінансової та економічної інспекції та до правоохоронних органів.

Відзначились депутати на сесії і скасуванням свого ж рішення щодо пільгового проїзду для АТОвців.

Депутати скасували рішення попередньої сесії про внесення змін до програми «Турбота», що встановлюють порядок виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян, як таке, що не відповідає законодавству України.

Відбулось це не без тиску АТОвців, які вимагали від депутатів скасування рішення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100