реклама

реклама

На Черкащині зарибнюють Кременчуцьке водосховище. Це відбувається в межах обласної програми з розвитку рибного господарства. Її ухвалили за ініціативи Черкаської ОДА.

20171031_101406

Стартувала осіння кампанія із Чорнобаївського району. На черзі – Золотоніський і Черкаський. Загалом у водойму випустять понад 74 тонни рослиноїдних риб.

– Уперше це відбувається коштом обласного бюджету, – наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я вдячний обласній раді за підтримку наших ініціатив. На це зарибнення спрямували 2 млн грн. І це – тільки початок. Надалі доєднуватимуться також райони, що розташовані вздовж водосховища. Нинішній «транш» – це 10% від потреби, тому потрібно нарощувати обсяги. Загалом три роки тому ми активізували цей процес – шукаємо всі можливі джерела фінансування. Зокрема, тоді ми звернулись і до підприємств-забруднювачів водосховища. Таким чином залучили їх до відновлення ресурсів річок.

Увесь зарибок – із державного підприємства «Іркліївський риборозплідник рослиноїдних риб». Воно виграло відповідний тендер. Наразі зарибнюють водосховище товстолобиком. Цю рибу називають «санітаром водойми», бо поїдає водорості. Поки мальки не розійдуться по акваторії – місце зарибнення цілодобово охоронятимуть.

– «Іркліївський риборозплідник» знаний в Україні, – сказав очільник області.  – І тут ми маємо подвійний ефект: із одного боку, відновлюємо водні ресурси, в чому давно є нагальна потреба, а з іншого – спрямовані кошти ще й працюють на економіку області.

Нагадаємо, збереження довкілля є одним із пріоритетів обласної «Стратегії-2020». Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 федор принципиальный 01.11.2017 14:45
сЕЙЧАС ЮРА РВАНЕТ,со свиньями разобрался на очереди РЫБА.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100