реклама

реклама

У найближчі два тижні міський голова Черкас Сергій Одарич як віце-президент Асоціації міст з питань бюджетної політики планує зустрітися з новим міністром фінансів України Валерієм Хорошковським. У ході зустрічі Сергій Одарич планує обговорити проблеми фінансування делегованих повноважень, інші бюджетні питання. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.
Одарич про Хорошковського : "Це людина, яка реально ходить по землі"

Одарич про Хорошковського : "Це людина, яка реально ходить по землі"



- Поки що ми з колегами — головами інших міст — готуємо пропозиції. Думаю, що в цьому нам вдасться знайти порозуміння з урядом по перекриттю бюджетних дірок, - сказав Сергій Одарич.
Міський голова Черкас поінформував, що на минулому тижні спрямував Президенту, Премєр-міністру, Голові ВРУ листа з приводу того, наскільки держава залишила бюджетні установи без фінансування.
- У середньому це два-три місяці. По деяким галузям, наприклад, по соціальному захисту — чотири місяці без фінансування, по фізкультурі і спорту — десять місяців. В уряді ніхто про це не знає! Коли я в в уряді показував всі ці речі, там був шок. Міністерство фінансів навіть від премєр-міністра приховувало те, що в бюджеті є дірка. Я розумію, що ми можемо мати проблеми, але ми повинні про них знати! А коли керівництво держави просто вводиться в оману, що в нас все гаразд, то вибачте. У нас по всіх документах сходиться дебет з кредитом, а насправді рветься. За моїми оцінками 32 мільярди по Україні недофінансування галузей освіти, охорони здоровя. На рівні одного з заступників Міністра фінансів надійшла інформація про ще більшу цифру — 50 млрд. Але ж це неофіційно, в коридорах. А по офіційних документах, поясненнях, які надходять Президенту, прем'єр-міністру, то у нас все сходжиться і немає дефіциту, - зазначив Сергій Одарич.

У звязку з ситуацією, яку озвучив міський голова Черкас, він позитивно оцінив призначення новим Міністром фінансів Валерія Хорошковського, з яким С. Одарич знайомий більше десяти років.
- Він розміє, що нічого не береться з нічого. Це людина, яка реально ходить по землів, знає проблематику. Бо півтора роки мого спілкування з Федором Ярошенком показали, що він просто не розуміє, що таке державний бюджет, місцеві бюджети і який між ними взаємозвязок тощо. Наведу приклад. Минулого тижня ще за підготовки  попереднього міністра фінансів ми отримали висновок про фінансування місцевих бюджентів, забезпеченість бюджетних установ і т. д. Зацитую фразу з документу: “Водночас звертаємо увагу, що далеко не всі місцеві бюджети спрямували додатковий ресурс місцевих бюджетів на забезпечення бюджетних установ”. От мене запитують про прибирання снігу в місті. Але ж снігу немає в держбюджеті. Його немає серед держдавних повноважень. Прибирати й вивозити сніг, розчищати дороги і тротуари — це ж повноваження органів місцевого самоврядування. Тобто місто повинно мати власні ресурси, які спрямовувати на виконання власних повноважень. А Міністерство фінансів вважає, що це не ресурс місцевих бюджетів, а додатковий фінансовий ресурс, тобто надлишок. Нібито ми жиріємо на цьому. Таке було сприйняття. І скільки ми не спілкувалися з попереднім міністром, чули одне: у вас там є додаткові гроші, перекрийте, що ми вам не дали на вчителів, лікарів, дитсадки, - поскаржився Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Бравіссімо 24.01.2012 09:13
Якщо красти як О з компанією, -ніякі міністри "дирки" не перекриють, тим більше, що у них теж є план відкатів. :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Mardo 23.01.2012 14:45
А що,Клюєв слабне?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100