реклама

реклама

Депутат Черкаської міськради від БПП «Солідарність» Олександр Радуцький під час сьогоднішньої сесії висловився, чому, на його думку, кримінальне переслідування депутата від «Батьківщини» Юрія Тренкіна не є політично вмотивованим.

IMG_2827

– У 2016 році рішенням міської ради Тренкін очолив комісію з питань бюджету та фінансів Черкаської міської ради, – нагадав у своєму депутатському зверненні пан Радуцький. – Окрім того, цього ж року міська рада наділила Тренкіна повноваженнями очолити комісію з питань перевірки харчування дітей у садочках і школах. Завдяки впливу на прийняття рішень, можливості контролювати бюджетні потоки, депутат від «Батьківщини» (Тренкін, – ред.) за останні два роки отримав з бюджету Черкас замовлень на понад 40 мільйонів гривень.

За словами Радуцького, бізнес депутата Тренкіна можна поділити на дві частини: ПП «Хлібний дім України» постачає м’ясну продукцію, а ТОВ «Промбудіндустрія» – будує та прибирає.

Олександр Радуцький нагадав про скандал із тендером на харчування дітей у школах та садочках на суму 200 млн грн, коли, за словами Тренкіна, ціна м’яса сягала сотень гривень за кілограм. Перед комісією, яку очолив Юрій Тренкін, депутати поставили завдання розібратися в ситуації та за необхідності клопотати про скасування скандального тендеру.

– Юрій Тренкін розібрався. Тепер компанія, афільована з його родиною, ПП «Хлібний дім», є основним постачальником м’ясної продукції для ТОВ «Каштан плюс», яке надає продукти харчування для їдалень шкіл та садочків міста, – вів далі депутат Радуцький. – Десятки мільйонів гривень отримала родина депутата. Все було б добре, якби ця компанія не напрацювала на кримінальну справу. Вартість поставки продукції в рази перевищує ринкову. Наприклад, десяток яєць від Тренкіна – 46 гривень (тоді як в магазині – 24-28 гривень). Націнка на «золотих» яйцях Юрія Васильовича – стовідсоткова. Філе куряче – 93 гривні (у черкаських супермаркетах – удвічі менше). Націнка – також 80-100 відсотків.

Тому, на думку Олександра Радуцького, «обшуки, які відбулися у фірмі депутата, це не політичне переслідування, як намагається переконати товариш Бондаренко (міський голова, – ред.)».

Далі Радуцький розповів про кримінальне провадження, пов’язане з несплатою податків підприємством Тренкіна, і про прибирання Черкас фірмою цього депутата.

– ТОВ «Промбутіндустрія» є фігурантом ще одного скандального тендеру – про прибирання прибудинкових територій в Соснівському районі Черкас, – наголосив Радуцький. – Тому пан Згіблов і подарував Тренкіну сьогодні зелену мітлу. В цьому році воно (прибирання) обійдеться черкащанам на 2 мільйони гривень більше, ніж торік. Торік воно обійшлося в 7 мільйонів гривень, в цьому – 9 мільйонів. Про якість такого прибирання можуть судити самі жителі, коли виходять на вулицю і бачать, яке сміття кругом.

Депутат Радуцький хотів продовжувати свій виступ, але обумовлений регламентом час закінчився. Тому він обмежився тим, що попросив міського голову підготувати рішення міськради про зняття депутата Тренкіна з посади голови бюджетного комітету.

Після цього депутат обласної ради Михайло Мушієк, який був присутній у залі, запропонував Радуцькому «краще розказати про туалет за мільйон гривень», побудований у парку Хіміків. Радуцький відповів, що тоді Мушієк має розповісти про те, як вони вчора з мером Бондаренком «розпочали рейдерську атаку» на черкаський асфальтобетонний завод.

На думку Радуцького, «Мушієк буде сидіти в тюрмі».

«Ти не розумієш, що кажеш», – відказав Мушієк.

реклама

Коментарі  

 
+4 #6 Археолог 20.04.2018 09:27
Цитую Залізний Фелікс.:
Ну нічого не впливає на Залізяку. Ні кримінальні справи, ні громадська думка. Як забезпечував роботою та грошима своїх поплічників так і продовжує. А пора уже і зупинитись, подумати. Що далі? Місто уже загнане. Грошей уже накрав. То може таки треба тікати?

Да, дивлячись на стан справ у місті вже настала пора відкривати "третій конверт". А враховучи "команду", яка пропихнула на цю посаду, то у когось може і тріснути ікона.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Освiта 19.04.2018 19:21
Интересно, когда уже раскроют схемы Радуцкого, который годами с Беловым пилит деньги Департамента образования?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Залізний Фелікс. 19.04.2018 18:12
Ну нічого не впливає на Залізяку. Ні кримінальні справи, ні громадська думка. Як забезпечував роботою та грошима своїх поплічників так і продовжує. А пора уже і зупинитись, подумати. Що далі? Місто уже загнане. Грошей уже накрав. То може таки треба тікати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Чукча 19.04.2018 18:08
Цитую Сармат:
Ох і дорогі у Тренькіна яйця, ох і дорогі))))

І не тільки яйця :-*
Депутат задекларував годинників майже на півмільйона гривень
27 квітня 2017, 11:45 Новини Черкас та Черкаської області
А цьому році поки мовчить 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+35 #2 Сармат 19.04.2018 15:54
Ох і дорогі у Тренькіна яйця, ох і дорогі))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+31 #1 Кеп 19.04.2018 15:41
Як добре коли ви ворожуєте один з одним - хоч якась правда та оголиця!

Хоч боятись будете один однго, та менше красти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100