З 11 січня черкаські чорнобильці від організації «Черкаси–Чорнобиль86» розпочали безстрокову акцію протесту з вимогою до нинішньої влади прислухатися до них. Щодня невелика кількість чорнобильців виходить на Соборну площу міста з плакатом. Протестувальники кажуть, що губернатор не хоче їх приймати.

– Влада слухає Володимира Болтенкова (голова обласної організації «Союз Чорнобиль Україна»), який підігрує їй і нехтує думкою рядових чорнобильців, – повідомив у коментарі «Прочерку» ліквідатор аварії на ЧАЕС, інвалід, один з активістів створення організації «Черкаси–Чорнобиль86» Борис Бродовський. – Наші звернення до голови Черкаської облдержадміністрації просто лежать в канцелярії. Тож ми плануємо провести 12 березня чорнобильське віче, на яке попередньо повинні приїхати близько двох тисяч осіб з районів області. Якщо ж влада й надалі відмовлятимуться з нами зустрітися, то дехто з наших активістів готовий голодувати. Це зокрема, активісти з Жашківського, Канівського, Корсунь-Шевченківського районів. Та я вже брав участь в голодуванні чорнобильців у Києві, знаю, що це таке. Тож я не схвалюю такий радикальний крок.

За словами Бориса Бродовського, хоч їхня організація і налічує більше 1600 осіб, проте вони ніяк не можуть її зареєструвати.

– В управління юстиції ми тричі давали документи, а там все не так. Сьогодні втретє виправляємо помилки. Думаю, нас таки зареєструють, – висловив сподівання Борис Бродовський.

Разом з тим, голова обласної організації «Союз Чорнобиль Україна» Володимир Болтенков вважає, що подібними заявами дехто з чорнобильців хоче просто вирішити свої особисті питання.

– Це не зовсім чесні методи. Крім того, їх організація поки що навіть не зареєстрована, тож вони виступають від імені неіснуючої організації. Наша ж організація справді підписувала меморандуми з обласною владою. Зараз чекаємо на вирішення нашого питання доплат чорнобильцям на всеукраїнському рівні. Адже це питання не обласного рівня, – зазначив у коментарі «Прочерку» Володимир Болтенков. – До речі, у той час як в інших областях у чорнобильців є претензії до Пенсійного фонду, у деяких черкаських чорнобильців є лише претензії до нашої організації і її керівництва.

Учора на прес-конференції, коментуючи ситуацію, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб зазначив, що він «систематично» зустрічається з чорнобильцями для вирішення їх питань. Губернатор наголосив, що він завжди відкритий і відвертий.

– Ми системно зустрічаємося з представниками цих громадських організацій. Нещодавно голова обласної спілки чорнобильців став радником голови обласної держадміністрації на громадських засадах. Про яких чорнобильців ви кажете? Може, про тих, що неорганізовані? Приходьте... Я відвертий і відкритий, – зазначив Сергій Тулуб.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 29.02.2012 13:30
Цитую О.ЧУПРИНА:
Зустрічатись з чорнобильцями "системно" і зустрічатись з відритою душею та чесними й благородними намірами, це далеко не одне й теж.

А у них все "системно" только для своей системы.Судьбы людей для них НИЧТО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 лол 29.02.2012 12:04
Цитую Абрек:
Ребята, проще переизбрать болтенкова. Власть Вас не пропустит.

Выгнать .... вместе с андреевым.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 О.ЧУПРИНА 28.02.2012 20:04
Зустрічатись з чорнобильцями "системно" і зустрічатись з відритою душею та чесними й благородними намірами, це далеко не одне й теж.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Абрек 28.02.2012 16:36
Ребята, проще переизбрать болтенкова. Власть Вас не пропустит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100