реклама

реклама

Одночасно два торговельних комплекси в центрі Черкас змінять своє архітектурне обличчя. Масштабної реконструкції зазнають, зокрема, «Будинок торгівлі», що на бульварі Шевченка, та універмаг «Добробут» поруч із Центральним ринком. Разом із оновленням будівель планують провести і благоустрій прилеглих територій. Обидва ескізні проекти вже розглянули на засіданнях архітектурно-містобудівної ради.

Про це повідомив головний архітектор міста Віталій Чернуха, пише сайт Черкаської міської ради.

– Усі значущі споруди й об’єкти в нашому місті, які реконструюються або ж споруджуються в центральній частині Черкас, обов’язково мають розглядатися на засіданнях містобудівної ради, – зазначив Віталій Володимирович. – Проект «Будинку торгівлі» ми обговорювали двічі, універмаг біля ринку – вперше... Перед початком робіт підприємці зобов’язані отримати містобудівні умови й обмеження. Їх готує і надає департамент архітектури та містобудування. Після чого потрібно буде отримати технічні умови на проектування й повідомити про початок будівельних робіт Державний архітектурно-будівельний контроль.

Будинок торгівлі

«Будинок торгівлі» звели ще в 1979 році. За цей час металеве облицювання фасаду зносилося й нині має непривабливий вигляд. Його хочуть оновити із впровадженням енергоощадних заходів. Наразі на зовнішніх стінах розпочали демонтаж реклами. Також у планах власників – розширити будівлю. Над проектом реконструкції «Будинку торгівлі» працював черкаський архітектор Юрій Чеберяк.

– Оновлення цього торговельного центру давно на часі, – вважає Віталій Чернуха. – Це ж стосується й універмагу «Добробут», що на вулиці Гоголя, 274.

«Добробут» нові власники теж хочуть оновити, при цьому добудувавши до нього третій поверх. Серед іншого, візьмуться за спорудження двох ліфтів, облаштують автостоянку. Над проектом реконструкції універмагу працював архітектор Віталій Солодкий.

Універмаг біля Центрального ринку

51315326_2300433799980766_3228048182168518656_o

– Під час обговорення проекту ми наголосили й на необхідності впорядкувати торгівлю навколо, зокрема, прибрати звідти ярмаркове обладнання, – каже Віталій Чернуха. –  Один із варіантів – створити міський ринок на Митниці й перенести ятки туди.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 Гроші 01.02.2019 12:44
Цитую Макар:
Цитую Гроші:
Митниця - єдиний мікрорайон, де немає ринку. Скільки люди зверталися, а мерії все по-барабану.


Живу на Мытнице, нехватки рынка не ощущаю, и впервые слышу, что кому-то этого не хватает. А Вы каких людей имеете в виду: тех, кто хочет торговать или отовариваться? А что, за Грандмаркетом уже не торгуют? И супермаркетов на Мытнице мало? В любом случае, такой стихийный свинарник, как на площади 700 летия лично мне не нужен. Рынок должен быть обустроенным (туалеты, вода, санстанция и т.д..), кто за это платить будет? Нам, извините, загаженная прилегающая территория не нужна.
Вам не треба, а іншим - треба. За Грандмаркетом ринок стихійний і лише по суботам. В центрі теж повно супермаркетів, але люди все одно йдуть на ринок, бо вигідніше і вибір більший. А те, що ринок має бути відповідно облаштований за кошти міського бюджету (платників податків), це й так ясно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 2+з 5 01.02.2019 08:55
село і люди
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Макар 01.02.2019 02:53
Цитую Гроші:
Митниця - єдиний мікрорайон, де немає ринку. Скільки люди зверталися, а мерії все по-барабану.


Живу на Мытнице, нехватки рынка не ощущаю, и впервые слышу, что кому-то этого не хватает. А Вы каких людей имеете в виду: тех, кто хочет торговать или отовариваться? А что, за Грандмаркетом уже не торгуют? И супермаркетов на Мытнице мало? В любом случае, такой стихийный свинарник, как на площади 700 летия лично мне не нужен. Наше осбб на собрании голосовало против, когда директор рынков хотел втюхать нечто (он сам, похоже, не понял, что именно; главное, чтобы что-то) прямо возле Сити маркета. Рынок должен быть обустроенным (туалеты, вода, санстанция и т.д..), кто за это платить будет? Нам, извините, загаженная прилегающая территория не нужна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Гроші 31.01.2019 22:09
Митниця - єдиний мікрорайон, де немає ринку. Скільки люди зверталися, а мерії все по-барабану.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 ЮЗР 31.01.2019 19:19
А КООПЕРАТОР так и останится БОМЖАРОЙ в самом центре?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Саша 31.01.2019 16:58
Отжади всетаки Добробут(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100