реклама

реклама

Однорічне маля захворіло на кір у Золотоноші.

Antonova-247x300 Про це повідомляє «Златокрай» із посиланням на директора міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віру Антонову.

«Це сталося у вівторок. Дівчинка госпіталізована в інфекційне відділення дитячої лікарні. 19 січня їй виповнився рік, батьки святкували день народження у Черкасах. Дитина з віруючої родини, проти кору не щеплена і робити вакцинацію батьки не збираються. За медичною допомогою вони звернулися до лікаря сімейної амбулаторії №1 Олени Мазур, яка була шокована тим, що до цих пір дорослі не підписали декларацію з педіатром, малеча жодного разу не оглядалася медиками, більше того, в неї навіть амбулаторної картки не було. Дівчинка народилася у Києві, а дані зі столиці нам не передають, лише з Черкас чи Чорнобая. У цій сім’ї дві доньки, старша теж не щеплена. Тому існує вірогідність поширення інфекції по місту, адже кір, як і ГРВІ, передається повітряно-крапельним шляхом. Специфічного лікування від кору немає, потрібне тільки щеплення», – повідомила лікар.

Вона звертається до всі жителів міста із закликом зробити щеплення від кору.

«Вакцини у нас достатньо – є бельгійська і німецька. Прищепитися можна в будь-якій сімейній амбулаторії, для людей до 30 років це можна зробити безкоштовно. Якщо хтось не може самостійно дістатися до лікувальних установ, телефонуйте на «гарячу лінію» міського голови: 2-39-45. Із собою треба обов’язково мати амбулаторну картку і бажано форму 63 (форма щеплення, у молодих людей вона має бути в картці). На кір двічі не хворіють. Якщо в дитинстві ви стикалися з цією хворобою, тепер маєте стійкий імунітет. Маленькі діти отримують щеплення у 14 місяців та шість років. Закликаю: не дайте інфекції шансу!» – наголошує Віра Омелянівна.

За її словами, щоб в країні не було епідемії кіру, прошарок вакцинованих має сягати 95%, а в Україні, за даними ЗМІ, цей показник прирівнюється до 40%. У дитячому віці кір переноситься легше і називається «дитяча інфекція». Дорослі переносять хворобу надзвичайно важко, кір ускладнюється пневмонією, вірусними менінгітами, може призвести до непоправного. Для дорослих це дуже важка інфекція, з високою температурою, викликає світлобоязнь, висипання, порушення ковтання та болі в горлі.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Матвей 02.02.2019 03:24
Казалось бы, прививать или нет - это выбор родителей, и навредить это может только их детям. А вот нет. Как ни странно, но привитым это тоже может принести беду. Такие дела.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100