В області підбили підсумки торішньої роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території, повідомляють у Черкаській ОДА.

1

Командно-штабні навчання, тренування особового складу, інвентаризація захисних споруд, налагодження роботи системи оповіщення – про ці та інші питання йшлося на засіданні з підбиття підсумків роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області. Результати минулорічної роботи та пріоритетні завдання на рік теперішній обговорили з керівним складом органів управління цивільного захисту.

– Система цивільного захисту є однією з найважливіших складових національної безпеки України, а запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, ефективна ліквідація їх наслідків належить до одного з головних пріоритетів діяльності органів державної влади всіх рівнів, – зауважив заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв, відкриваючи засідання. – Обласною державною адміністрацією, обласною радою, відповідно до державної президентської політики, постійно приділяється увага заходам безпеки, підтримання стану техногенної та пожежної безпеки на належному рівні та зміцнення матеріально-технічної бази рятувальників. Приємно, що торік, завдяки плідній співпраці всіх складових єдиної державної системи цивільного захисту, в області не допущено виникнення надзвичайних ситуацій, які б мали негативний суспільний резонанс, а жодна із надзвичайних ситуацій та подій не залишилася без відповідного реагування органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту.

Торік на Черкащині відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України у 2018 році Державною службою України з надзвичайних ситуацій провели Контрольну перевірку стану виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки в області. За її результатами визначено, що профільні структури області провели значну роботу з усунення виявлених у ході комплексної перевірки 2017 року недоліків.

– Контрольна перевірка, яка була здійснена в жовтні 2018 року щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб Черкаської області, показала належний рівень підготовки та організації заходів, які спрямовані на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідацію їх наслідків, – наголосив начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрій Скоробогатов.

Водночас на Черкащині триває інвентаризація захисних споруд, як об’єктів нерухомого майна. Зокрема з 2009 до 2018 року провели інвентаризацію 280 споруд, що становить 78,21%. З них до державної власності належать 108, до комунальної – 105, до приватної – 67. Повністю завершена технічна інвентаризація захисних споруд у Драбівському, Золотоніському, Канівському, Катеринопільському, Лисянському, Маньківському, Монастирищенському, Смілянському, Уманському та Чигиринському районах та місті Канів.

– На приведення захисних споруд цивільного захисту у готовність до використання у 2018 році витрачено 302,8 тис. грн, що в порівнянні з 2017 роком більше на 60%, – додає Юрій Скоробогатов. – Проблемою у проведенні інвентаризації є те, що близько 30 % загальної кількості захисних споруд у приватній власності, із них 15% загальної кількості захисних споруд на утриманні підприємств, які проходять процедуру банкрутства (санації) або повної їх ліквідації.

Про підсумки роботи пожежно-рятувальних підрозділів області у 2018 році та завдання на 2019 рік присутніх поінформував начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь.

– Рік, що минув, був для всіх нас досить напруженим, але служба довела свою ефективність та професіоналізм, – зазначив Віктор Михайлович. – Нам вдалося істотно покращити рівень підготовки наших підрозділів, а також у межах реформування та децентралізації за підтримки всіх гілок влади розпочати їхнє масштабне переоснащення сучасною технікою, обладнанням та спорядженням.

Насамкінець за високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та за підсумками роботи Черкаської територіальної підсистеми єдиної Державної системи цивільного захисту у 2018 році нагородили кращих фахівців галузі почесними грамотами обласної державної адміністрації та ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 ??? 04.02.2019 12:07
Цитую Де справжні новини?:
Що робить Вельбівець?

Дійсно, де справжні новини з ОДА?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Сидоренко. 03.02.2019 18:06
Цивільний захист населення? Міф. Не існує насправді, але на папері все в порядку.Не так давно був у системі цивільного захисту.Нема нічого.Зеро.На папері усе є.Нема грошей, матеріалів , ресурсів, сховищ, запасів. Нема кваліфікованих кадрів.У всякому разі , по своїй спеціальності я не бачив нічого , крім паперів.Багато паперів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Не там ЧП ищут 03.02.2019 17:38
Цитую Олександр:
Конкурс не відбудеться, бо Шабатін тримає цю посаду для себе (раптом результат виборів буде несподіваний).Тут навіть Вельбівець не керує...

Даже безграничная жадность не может превратить человека в полного болвана. Сомневаюсь, что шабатин рискнет подличать в предверии выборов, тем самым подставляяя Вельбовца под гнев Порошенко.
Впрочем, если он себя, явно заинтересованно е лицо, умудрился назначить зитц-председателем конкурсной комиссии - значит, явно что-то мутит. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Олександр 03.02.2019 16:59
Чому досі не ...оголошені результати конкурсу на посаду директора департаменту культури і взаємозв'язків з громадськістю? Чому нема жодного кадрового призначення у тому болоті??!!

Колишній директор Департаменту культури О.Шабатін(теперіш ній керівник апарату ЧОДА),як голова конкурсної комісії - не допустить нового керівника Департаменту культури до кінця виборів.Конкурс не відбудеться, бо Шабатін тримає цю посаду для себе (раптом результат виборів буде несподіваний). Це підтверджує "закритість" проведення конкурсу та склад конкурсної комісії. А за період виборів, культура проведе чимало заходів за "солідні" кошти...Тут навіть Вельбівець не керує...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Абрек 03.02.2019 14:59
Завжди ця служба була суцільною брехнею і показухою :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Де справжні новини? 03.02.2019 13:07
Що робить Вельбівець? Чому замість нього всюди ходить Омаргалієв?
Чому досі не призначені заступники губера і не оголошені результати конкурсу на посаду директора департаменту культури і взаємозв'язків з громадськістю? Чому нема жодного кадрового призначення у тому болоті?
Журналісти, невже вам не цікаво, що твориться з обласною владою?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100