«Капсулу часу», яку мають відкрити 18 лютого 2029 року, заклали вчора у підлогу щойно відкритого Молодіжного хабу імені Сергія Амброса в Черкасах.

9

Усі охочі учасники урочистостей могли написати листа собі самому або тим черкащанам, які через десять років відкриють замуроване послання.

Закладання «капсули часу» лідер Національного корпусу Черкащини Дмитро Кухарчук назвав словом «містерія».

«Під час світової глобалізації наступне десятиліття може стати вирішальним для долі країни, – написав у своєму посланні Дмитро. – Цей хаб створено на честь нашого побратима Сергія Сергійовича Амброса, і цю капсулу ми закладаємо в день відкриття. 18 лютого 2014 року ми випадково зустрілися на Майдані (до цього ми були знайомі, але ще не встигли стати друзями). Та ніч стала посвятою. Вона була вирішальною, адже беркутівці вже впритул підійшли на Майдан... Рівно через рік, 18 лютого 2015 року, Амброс загинув – уже на фронті, воюючи у складі полку «Азов» під Широкіним... Крім Амброса ми втратили багато достойних людей – під час революції, під час війни, знищення криміналітету. Ми маємо десять років, щоб не зрадити їхніх сподівань, щоб створити могутню українську державу, сильну армію, яка поверне нам територію, що була загарбана Росією, сильну економіку, яка забезпечить кожну українську родину власним житлом, автомобілем, правом і можливістю на роботу і відпочинок. Наші сподівання на молодь, адже молодь – рушійні сила всіх процесів. Цей хаб створений для молоді...»

3

Трагічні і героїчні події ночі 18 лютого 2014 року зображені на стіні щойно створеного хабу.

Як наголосив Дмитро Кухарчук, хаб імені Сергія Амброса – це місце, де молоді люди Черкас можуть зібратися і культурно провести час. Хаб складається з двох частин – відпочинкової (де розміщені столики зі зручними кріслами, технікою для приготування кави) і лекторію, де можуть проводитися кінопокази, літературні та наукові дискусії, стендапи тощо.

2

6

7

– Ми намагаємося створити альтернативу для української молоді. Адже ми дуже часто спостерігаємо, як десь біля «Любави» та в інших місцях молодь просто деградує. Ми не можемо залишатися осторонь цього, тож і творимо альтернативу. Саме тому ми два роки тому створили спортивну залу імені Сергія Амброса, а сьогодні відкриваємо молодіжний хаб, – розповів Дмитро.

Він додав, що ідея створення хабу виникла ще в часи, коли Сергій був живий. А рік тому Дмитро дізнався про існування вільного приміщення на території колишньої тютюнової фабрики і прийшов до міського голови Анатолія Бондаренка із ініціативою створення тут хабу. Міська влада підтримала цю ідею й профінансувала проведення ремонту приміщення. За словами Анатолія Бондаренка, з міського бюджету було витрачено 760 тисяч гривень – проведено капітальний ремонт, обладнано туалети, душові кімнати, замінено вентиляцію, електропроводку, оформлено стіни. Обладнання для хабу Національний корпус закупив за власні кошти.

Розрізати червону стрічку і урочисто відкрити приміщення хабу було довірено батькові Сергія Амброса, членові Черкаського міськвиконкому Сергієві Васильовичу Амбросу.

– У мене немає слів, щоб висловити подяку Національному корпусу і міській владі, щоб висловити подяку за те, що вона робить для вшанування пам’яті про нашого сина та про всіх, хто поліг у боях із російськими загарбниками, – сказав Сергій Васильович. – Було б дуже добре, як би таких центрів, як цей, було більше, щоб якомога більше молоді вирвати з того вуличного «дозвілля», яке калічить їй життя.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, виступаючи на відкритті хабу, наголосив, що Черкаси є «еталоном і епіцентром самовідданості, боротьби за Україну, об’єднання».

8

– Ми маємо надію і маємо стрижень. Черкаси завжди були на передовій – на Майдані, на фронті, в громадському і політичному житті... – наголосив Анатолій Васильович. – І я впевнений, що цей хаб є не останнім закладом, який допоможе нам об’єднувати молодь, створювати платформу для нормальної, здорової дискусії. Дискусії про те, як указати владі на те, що вона, приміром, діє неправильно, – міському голові, депутатам, членам виконкому. Як допомогти їм. Як підказати напрямки розвитку міста. Нагадати про транспортну, медичну, інші реформи. Як допомогти розвиватися нашій молоді.

У своєму виступі народний депутат України, перший командир полку «Азов», лідер Національного корпусу Андрій Білецький розповів про те, що справжньою надією сьогоднішньої України є її молодь, яка показала себе здібною як захищати нашу державу на фронті, так і відстоювати ідеали честі і справедливості в політичному житті.

Билецький

Учасники урочистостей з нагоди відкриття хабу переглянули невеличкий фільм про Сергія Амброса й долучилися до прекрасного – послухали музику у виконанні дуету бандуристок та гімн українських націоналістів у виконанні співачки Зоряни Коновалець.

1

5

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-5 #2 The Lashes 21.02.2019 10:36
Цитую Нац. совок:
Товарищи наверное думают что открыли Америку. К их сожалению они идут проторенными (или по полученным инструкциям с Крэмля) стежкам каммунистов. Прям заголовок газеты "Правда"
Комсомольцы-ударники заложили в основание ГЕС капсулу, которую через тридцать лет должны вскрыть и прочитать наследники славных традиций социалистическо го соревнования. Не хватает только в конце: троекратного УРА, Слава КПСС и ее верному помощнику камсамолу
:-x :-x :-x :-x :-x

почему на прочерке коментят умственно отсталые маразматики?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Нац. совок 20.02.2019 14:30
Товарищи наверное думают что открыли Америку. К их сожалению они идут проторенными (или по полученным инструкциям с Крэмля) стежкам каммунистов. Прям заголовок газеты "Правда"
Комсомольцы-ударники заложили в основание ГЕС капсулу, которую через тридцать лет должны вскрыть и прочитать наследники славных традиций социалистическо го соревнования. Не хватает только в конце: троекратного УРА, Слава КПСС и ее верному помощнику камсамолу
:-x :-x :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100