реклама

реклама

Повернувшись із робочої поїздки до Грузії, черкаський міський голова повідомив користувачам соціальної мережі «Фейсбук», що найбільше враження на нього справила інклюзивна освіта. Начальник управління вуличної інфраструктури Віталій Дядченко відповів на це пропозицією зробити 2013 рік роком турботи про людей із обмеженими фізичними можливостями.

– Сьогодні ми вже мали із Сергієм Олеговичем розмову стосовно цього, – повідомив у коментарі «Прочерку» Віталій Миколайович. – Я пропоную розробити на наступний рік ряд заходів та заслухати рекомендації усіх департаментів щодо роботи з людьми цієї категорії. А потім закласти реалізацію цих ідей до бюджету.

За словами пана Дядченка, із 2013 року в місті заборонено використовувати високопольний транспорт. Так, 7-8 квітня за ініціативи корпорації «Богдан» у Черкасах на Соборній площі відбудуться громадські слухання. Черкащанам покажуть автобуси великої і середньої місткості та тролейбуси.

– Я хочу, щоб візочники випробували, наскільки зручно користуватися тим чи тим видом транспорту. А то є такі люди, які вважають, що можна піднятися в будь-який. Для цього діти-візочники пробуватимуть зайти до салону автобуса чи тролейбуса за допомогою старших, а дорослі-візочники підніматимуться самі.

У неділю, 8 квітня, містом організують пробну поїздку.

– Заїхати візочнику в транспорт – це одне, а проїхати в салоні далі – зовсім інше. Лише в низькопольному транспорті навпроти дверей є зона для інвалідів, оснащена спеціальними кріпленнями та сигналом для водія.

Крім того, Віталій Дядченко зазначає, що в місті триватиме робота із побудови пандусів, щоб черкаські візочники могли відвідувати кінотеатри та торговельні центри.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 андрей 02.04.2012 10:41
ви спочатку про всіх здорових подумайте і лад у місті наведіть а вже про інвалідів всі інші потурбуються
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Дядя Вася 01.04.2012 19:31
Два здоровых бугая в междусобойчике будут решать,что нужно людям с ОФВ.КОЛЛЕКТИВНЫЙ БРЕД ТАБУНА СИВЫХ КОБЫЛ.А слабо обойти этих людей по адресам,или это только когда мусорники впарить надо? А слабо связаться с Аней Харченко,шоб она вам рассказала,как ее из кафе 1+1 выставляли и много чего еще?Узколобые.А скорее-просто хитросделанные: на транспорте ведь намутить можно.Не,просто фигею"обговорить з депутатами"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Alexor 01.04.2012 16:31
Очередное вранье от мэра, ради дешевого пиара, коих было уже немерянно. Верить г. Одаричу после стольких обещаний...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 федор принципиальный 31.03.2012 18:00
если это не очередная говорильня думаю после сегодняшней встречи черкащан в доме офицеров этот проект будет реализован уже без одарича
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 karmen 31.03.2012 09:43
Незабаром із-за такого жалюгідного стану черкаських доріг,всі стануть візочниками. :oops: :oops: :oops:
Жахливо,коли обираються пріоритети від емоцій та разовопобаченог о і не бачаться реальні міські кричущі проблеми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Крук 31.03.2012 09:33
Будь-яка ініціатива не може вирішуватися без комплексної програми, кому буде потрібен низькопольний транспорт, якщо до зупинки по розбитих тротуарах не те що сам інвалід дібратися не може - його туди і супроводжуючий не довезе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Погляд 31.03.2012 09:28
Якщо Одарич прибере з вулиць отой старий автомотлох,це - повага. Знаю, що iнвалiди цього потребують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100