Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко своїм розпорядженням від 19 липня ліквідував створену ним самим комісію для перевірки проведення ремонту доріг у місті Черкаси. За словами представників комісії, це було зроблено як тільки вони вирішили перевірити хід реконструкції бульвару Шевченка, що здійснюється одною із фірм підприємця Володимира Халая.

IMG_20190723_145508

Нагадаємо, до складу комісії, котру було створено торік і яку очолював заступник міського голови Ігор Коломоєць, входили представники громадських організацій Черкас.

– Це дуже правильно, – казав міський голова перед підписанням розпорядження про утворення комісії. – У нас як раз бракує громадських активістів, готових взяти участь у громадському контролі виконання ремонтних робіт.

Тепер Анатолій Васильович під впливом службової записки директора департаменту архітектури та містобудування міськради Артура Савіна змінив свою думку. У згаданій записці пан Савін скаржиться на великі об’єми інформації, яку запитує комісія, твердить, що реконструкцію доріг і так уже перевіряє управління державного архітектурно-будівельного контролю, й нарікає на некомпетентність членів комісії.

«Постійні безпідставні, великі за обсягом, запити перешкоджають виконувати департаменту обов’язки, покладені на нього Положенням, створюють дезорганізовану ситуацію під час виконання програми соціально-економічного розвитку, – пише Артур Савін. – При цьому у складі комісії для перевірки проведення ремонту доріг у місті Черкаси відсутні спеціалісти, що можуть компетентно встановлювати відповідність нормам закону процедури виконання робіт та їх якості (дані функції виконує державний архітектурно-будівельний контроль та особи, що мають виданий відповідно до законодавства архітектурно-будівельною атестаційною комісією кваліфікаційний сертифікат (технічний нагляд)».

У самій розпущеній мером комісії твердять, що всі твердження пана Савіна – неправдиві. Мовляв, на великій кількості запитуваної інформації перевіряльники не наполягали, запити мають під собою підстави, а серед членів комісії є кваліфіковані фахівці.

– У мене є згаданий паном Савіним кваліфікаційний сертифікат! – каже член розпущеної мером комісії Віктор Бережний. – Я пройшов у Києві відповідне навчання, отримав сертифікат, і Артурові Савіну про це відомо!

Крім того, до роботи комісії було залучено регіонального координатора центральних та східних областей України проекту «CoST Ukraine» (Міжнародної організації інфраструктури та безпеки руху) Юрія Путрю, який відповідає за моніторинг ремонту місцевих доріг з метою здійснення громадського контролю цього ремонту.

– Комісія для перевірки проведення ремонту доріг у місті Черкаси звернулася до мене по експертну підтримку, – розповів пан Путря. – Ми звернулися до відповідних служб міської ради, щоб дізнатися, які роботи виконуються, які завдання ставляться перед підрядниками. Вирішили розпочати з капітального ремонту, який зараз здійснюються на бульварі Шевченка (поблизу вулиці Можайського). Ми хотіли подивитися, правильно ці роботи виконано чи ні з огляду на ті кошти, які платить місто, і на оновлені державні будівельні норми. У міськраді нам надали завдання на проектування ремонтних робіт та експертний висновок на роботи, які ми хотіли промоніторити разом з комісією. Тепер комісію розпущено, але ми разом із громадськими організаціями, що входили в комісію, все-таки промоніторимо те, що є у відкритих джерелах.

На думку членів комісії, з усього цього очевидно, що пан Савін написав міському голові неправду.

– Але оскільки Артур Савін і Анатолій Бондаренко – це одна команда, міського голосу це влаштовує, – додає ще один член комісії, голова ГО «Міська варта» Іван Мороз. – Бо не хочеться показувати, який об’єм роботи насправді виконано (відремонтовано тільки проїжджу частину чи також тротуари і зелену зону) і якої вона якості.

За словами пана Бережного, комісія активно працювала, провела три наради, які було протокольно оформлено.

– Комісію було офіційно створено 23 листопада 2018 року, – розповів заступник міського голови Ігор Коломоєць, який очолював комісію. – Ми зробили запити до департаменту архітектури та містобудування, департаменту ЖКК щодо отримання документів на всі поточні ремонти або капітальні ремонти доріг, які було проведено в місті у 2016-2018 роках, а також запросили в державної архітектурно-будівельної інспекції інформацію, яка є документація на здані в експлуатацію дороги. Відповідей ми не дочекалися, зробили повторний запит. Коли відповіді нарешті прийшли, нас вони не задовольнили, і ми зробили ще один запит. Але документів нам так і не надали. Натомість Артур Савін надіслав міському голові дві службові записки, в яких попросив зупинити роботу комісії...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+9 #9 Александр 24.07.2019 17:30
Посадить кастрюлю, а горисполком распустить,нам не нужны эти ворюги и дармоеды.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Геннадій 24.07.2019 17:28
Мер просто дешевий х****ник та недолугий керівник, мутить разом з підрядними організаціями, бере за це відсоток! А громада тут влізла та заважає заробляти на нові вибори!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 Черкащанин 24.07.2019 13:05
Цитую юра:
Він ще не дороблений, а вже сипеться. :oops:

Ну, не можна ж так грубо про Анатолія Васильовича! :eek:
Він же все-таки мер поки що. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Світлана 24.07.2019 12:05
Цитую Містяни:
Халай - найкращий підрядник по дорогах. Бульвар Шевченка зроблений відмінно.

Специфический у вас юмор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 юра 24.07.2019 11:35
Цитую Містяни:
Халай - найкращий підрядник по дорогах. Бульвар Шевченка зроблений відмінно.

Він ще не дороблений, а вже сипеться. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 юра 24.07.2019 11:34
Цитую експерт:
Правильно зробив, що ліквідував охлократів-дармоїдів. На фронт ледацюг!!! :D

Ти звідти пишеш? :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-33 #3 Містяни 24.07.2019 10:31
Халай - найкращий підрядник по дорогах. Бульвар Шевченка зроблений відмінно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-25 #2 експерт 24.07.2019 10:30
Правильно зробив, що ліквідував охлократів-дармоїдів. На фронт ледацюг!!! :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+38 #1 юра 24.07.2019 10:22
Ця дія зайвий раз, без багатьох слів, характеризує тоху. Створив комісію для прикриття, а коли люди (її члени) почали ставити незручні питання і пхати свого носа куди не слід - бігом розігнав бо злякався зайвого розголосу. Краще у фейсбуці викладати відео, як лисий сертифікований прийомщик металу перевіряє якість виконання любих робіт. Він же однозначно "фахівець". :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100