реклама

реклама

23 квітня о 14:50 у Черкасах по вулиці Смілянській, 163, на території бази облспоживспілки, під час стоянки з автоцистерни, яка перевозила 10 тонн зрідженого аміаку, сталося випаровування в атмосферу небезпечної речовини, унаслідок залягання клапану запірної арматури.

 

Упродовж п’яти хвилин на оперативну лінію «101» від схвильованих людей, які відчули різкий запах аміаку, надійшло більше десятка дзвінків.

На місце події терміново виїхала група радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення територіального управління МНС у Черкаській області. Аби ліквідувати небезпеку для людей і навколишнього середовища та для проведення невідкладних аварійно-ремонтних робіт, було прийнято рішення терміново евакуювати автомобіль за межі міста.

 

У супроводі автомобіля ДАІ цистерну було транспортовано за межі міста. Фахівці групи радіаційного та хімічного захисту провели ремонт запобіжного клапана. Випаровування було ліквідовано о 16 годині.

Шкоди для навколишнього середовища немає.


Після завершення ремонтних робіт та усунення витоку аміаку небезпечна речовина була перекачана до іншої цистерни.

На місці працювала мобільна група Територіального управління МНС на чолі із першим заступником начальника, інформує прес-служба установи.

Фото прес-служби МНС області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100