реклама

реклама

Американець Давід Пластер приїхав у Черкаси, щоб організувати тут безкоштовні курси англійської мови і переконати черкасців очистити своє місто від наркоманської реклами.

Давід

Колишній американський військовий лікар, пройшовши через гарячі точки планети і вийшовши на пенсію, вирішив подивитися світ. Відвідавши в 2012 році Україну, він закохався в цю країну і вирішив тут жити. Учасник Революції Гідності, війни на сході України (де допомагав українським медикам опановувати західні стандарти фронтової медицини), Давід Пластер бере активну участь у громадській діяльності за кількома напрямками: безкоштовно навчає українців англійській мові (оскільки вірить, що це допоможе Україні природніше ввійти у європейську сім’ю народів), допомагає сім’ям ветеранів АТО/ООС і бореться проти поширення наркотичної залежності серед українців.

Православний за віросповіданням, Давід Пластер твердить, що проводить громадську роботу, не пов’язуючи її із жодними релігійними, політичними та будь-якими іншими рухами. Жартує, що знає українську мову вже «краще Азарова» й «приблизно на рівні нинішнього Президента», при цьому продовжує її вдосконалювати.

– Ми повинні зрозуміти, що не хочемо бути бидлом. Бидло – це люди, яким начхати на думку та інтереси інших. Бидло – це ті, хто викидає недопалки собі під ноги, ті, хто дзюрить у під’їздах. Хтось скаже, що це – дрібниці. Але я вірю в «теорію розбитих вікон»: бардак і безлад починається там, де хтось розбив хоч одне вікно, – каже Давід Пластер.

Американець переконаний, що, привівши до ладу свої двори, вулиці й будинки, українці можуть досягти набагато більшого, ніж просто благоустрій.

– Написи із рекламою наркотиків, які продаються через Телеграм, з’являються, як правило, у занедбаних місцях. А біля цих написів відразу виникають схованки із наркотиками, так званими «закладками». Можна махнути рукою і покластися на владу (хочеш від влади багато – плати більше податків), а можна придбати за досить помірну ціну балончик і зафарбувати наркоманську рекламу, – наголосив пан Пластер під час сьогоднішньої зустрічі зі студентами Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Аудиторія

Давід похвалився, що за допомогою друзів і сусідів, а також активістів своєї громадської організації «Аномалія» практично очистив від наркоманської реклами київський район Борщагівка, де він проживає. Він закликав студентів ЧНУ взятися за очистку рідних Черкас, розпочавши із околиць власного університету.

Давід уже знайшов прихильників серед черкаських студентів

– Це може бути грою, змаганням між інститутами, факультетами і кафедрами – хто більше наркоманських реклам замалює. Але, поза тим, така діяльність зробить великий внесок як у боротьбу із наркотичною залежністю черкащан, так і в наведення ладу на черкаських вулицях. Невже комусь приємно, коли біля їхнього будинку гуртуються наркомани і роблять там свої «закладки»? – дивується Давід. – Якщо я, «америкос», зміг зробити це у Борщагівці, чому ви, українці, не зможете зробити це у себе вдома?

Американець також поділився зі студентами своєю ініціативою про створення в Черкасах безкоштовних курсів із навчання англійської мови, клубів англомовного спілкування тощо.

Давід2

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 черкасець 03.12.2019 16:06
Комусь мій попередній коментар явно не подобається, мабуть в долі з нашим американьським другом. Жартую. Не написи треба стирати, а з людми працювати, давати їм перспективу кращу, ніж за копійки в Польщі на панів пахати. Не кажучи вже про наших хапуг-"роботодавців".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 ченчик 02.12.2019 22:30
незрозуміло при чому тут англійська мова для входження в європейську сім"ю народів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 черкасеь 02.12.2019 21:07
По всьому видно, що в США наркоторгівлю вже подолано. А, може. конкурентів глушить, адже в них вже легалізували продаж марихуани.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100