реклама

реклама

Четверо професіоналів-будівельників з Мелітополя, переселенець з Луганська та байбузівчани згуртувалися, щоб відбудувати у Байбузах пам’ятник, встановлений понад шістдесят років тому в пам'ять про загиблих односельців у роки Другої світової війни, пишуть «Сільські обрії».

ac3c82d798b804f58491d821c475780a_L

Сільський голова Петро Лисенко жартома каже, що вдихнути нове життя в архітектурну пам’ятку, яку він безуспішно намагався зремонтувати три роки поспіль, «допоміг» коронавірус.

- Я намагався його зремонтувати відколи головую. За допомогою звертався в різні районні та обласні інстанції. Проте там називали непідйомну суму для реконструкції. Дехто говорив, що можу й сам взяти мішок цементу та зашпаклювати тріщини. Проте пам’ятник був наскільки пошкоджений корозією, що такий ремонт виглядав би лише окозамилюванням, - зауважує Петро Іванович. – Можна сказати, що оновити пам’ятник нашому селу «допоміг» коронавірус. Едуард Косачов, підвозячи медиків із Яснозір’я до роботи, звернув на споруду увагу, зателефонував товаришам, які знаються на ремонтних роботах, знайшов фінансування, підключилися сільські підприємці – і за кілька днів зробили, як нам здавалося, неможливе.

Сільський голова робітничих розселив, організував харчування та щодня працював поруч із ними.

Відтак, байбузівчани напередодні пам’ятних днів – Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги завдяки добрій справі волонтерів отримали капітально зремонтований пам’ятник. Цьогоріч тут відправлять панахиду за загиблими односельцями. Люди дякують хлопцям за допомогу, а як каже народне прислів'я: «Хто людям добра бажає, той і собі має.»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100