Водіям швидкої чи машин МНС у Тальному навряд чи позаздриш. Протиснутися між численними автівками – простенькими «Жигулями» та масивними позашляховиками, що, як ті мухи, обсіли вузенькі центральні вулички Тального, непросто.

zagolovna-2-4-1024x576

Про це пишуть «Вісті Черкащини».

Чим ближче до центру (особливо по обидва боки від супермаркету «АТБ» по вулицях Соборній та Гагаріна), тим кількість автівок зростає. Водії «чіпляють» їх передніми колесами на обочини, «втискаючись» в зелені насадження. В гіршому випадку (про що нещодавно йшлося у соцмережах) – заїжджають прямо на тротуар, блокуючи рух пішоходів. А віднедавна припаркованих машин побільшало по вул. Гагаріна в районі гіпермаркету «Материк» та маркету «Крафт».

На запитання журналіста, то хто ж має контролювати паркування у місті, начальник відділу ЖКГ Тальнівської міськради Наталія Красновська відповіла, що звертатися треба до поліції: «Вони повинні контролювати, хто й де паркується у місті, – сказала вона. – У Тальному є парковки біля міської ради та біля готелю. Біля центрального ринку є, внизу. Реагувати та проводити роботу з цього питання плануємо. Будемо працювати над цим та робити рейди спільно з поліцією».

Натомість у відділку поліції пояснюють, що місто просто не розраховане на таку кількість автотранспорту. «Вулиці з одностороннім рухом – вузькі, – кажуть поліцейські. – Зрозуміло, що тут є і громадський транспорт, і машини екстреної медичної допомоги, і МНС. Так, треба розуміти факт, що люди залишають автомобілі абиде. Але треба розуміти і те, що їх їм просто ніде залишати. Наприклад, по вул. Гагаріна. Куди там загнати авто? Було б цілком доречно, надаючи дозвіл на відкриття магазинів, закладів, зобов’язати власників облаштувати місце стоянки для автотранспорту їхніх клієнтів. Щоб не було так, що відвідувач магазину кинув машину там, де захотів».

Не менш болючою є ситуація і в районі Тальнівського ринку, коли той працює. Машини в буквальному сенсі «обліплюють» обочини та «завмирають» у німій позі, зависаючи на одному колесі. Люди подекуди паркують свої авто так, щоб зручно було діставати з машини товар, частину з якого розкладають просто на тротуарі на столиках чи просто на застеленому асфальті для презентабельності. Директор ринку Ольга Плахотнюк каже, що відповідає тільки за те, що відбувається в межах ринку, на його території. Все, що за ним – не в її компетенції. «Людям, які хочуть здійснювати торгівлю на території ринку, я йду назустріч, даю місця. Ось, наприклад, Мошурівський молочно-консервний був на тротуарі, жовтий вагончик вони ставили, тепер вони перейдуть до нас і будуть торгувати у продовольчому ряду. Кіоск у нас був вільний, ми їм його даємо. І електрика туди підключена». Ольга Василівна пояснює, що територія ринку зайнята всього лиш на 40%. Люди, які мають бажання продавати товар прямо зі свого авто, можуть торгувати і з машини у середньому ряду (де рибний ряд) між двома критими павільйонами.

Проблема стихійної торгівлі, як пояснює Володимир Гречка, начальник КП «Водоканал», у чиєму підпорядкуванні територія невеличкого ринку для дрібної гуртової торгівлі поруч із Тальнівським ринком, – 30-річної давності. За ці роки, як пояснює він, ніхто так і не зміг її вирішити. Про це, до слова, кажуть і в поліції. Під час рейдів, пояснюють поліцейські, люди обурюються, мовляв, з діда-прадіда тут завжди йшла торгівля. На що ті виписують протоколи, пишуть постанови.

– Все, що стосується паркувальних стоянок, – не наші питання, – каже в той же час Гречка.

– Дорожні знаки там встановлені не перший, навіть не 5-й рік. Ставити авто там не можна, – зазначають поліцейські. – В першу чергу треба проводити з людьми роз’яснювальну роботу.

Однак люди як паркували авто абияк, так і продовжують це робити й надалі.

Марта Довжук

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #5 Тальнівські мухи 31.05.2021 12:29
Ага, обсіли! Ми завжди злітаемось на вулички і забігаловки вздовж них. Смаколики, як одне так і друге! Там тільки один АТБ чого вартий в цьому плані!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 черный властелин 31.05.2021 10:48
Значит слишком хорошо живёте, если столько автомобилец имеете. Ничего, это поправимо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 P+R 31.05.2021 09:46
Давнее решение проблем парковок на сёлах.
https://en.wikipedia.org/wiki/Park_and_ride
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Перехожий 30.05.2021 23:41
Ще Кучма в кінці своєї каденції десь у 2004 році сказав: "Тільки сліпий не може побачити, як краще стало жити на селі"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Сидоров. 30.05.2021 22:16
Вихід є. Розвантажувальн і автостоянки при в'їзді у Тальне. Поставив машину , запаркував та заплатив за стоянку там скільки по часу вийде , та і пішов собі по своїх справах. Або будуйте підземні паркінги, чи наземні багатоповерхові паркінги і буде порядок. А Тальному прибуток за парковку. Як у людей .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100