У Черкасах з’явиться пляж для інвалідів-візочників. Розташовуватиметься він у мікрорайоні «Митниця» на набережній напроти будинку по вул. Героїв Дніпра, 53. Загальна територія пляжу для людей з особливими потребами складатиме близько 23 соток. До 1 вересня цього року планується закінчити оформлення проектної документації, отримання належних експертних погоджень та дозволів, а також відведення землі під пляж для людей із інвалідністю, інформує прес-служба МВК.

Як розповів директор департаменту житлово-комунального комплексу Олександр Риджаніч, на попередній сесії міської ради депутати прийняли рішення, яким надано дозвіл на розробку проектної документації на відведення землі під пляж для інвалідів по вул. Героїв Дніпра,53.

Зараз триває робота з розробки проекту на зведення пляжу для інвалідів. Зокрема, планується спорудження на набережній дерев’яного покриття, спеціальних поручнів та металевого пандусу, що дозволятиме спускатись до води людям, прикутим до візка. Також передбачено зведення будиночка для чергування працівників медичної служби та рятувальників, роздягалень і туалету, спеціально облаштованих для інвалідів-візочників, палаток, де можна сховатись від пекучого сонця.

Олександр Васильович зауважив, що всі ці конструкції мають бути збірними, аби захистити майно від вандалів у холодні місяці, коли завершено купальний сезон. Таким чином буде змога щороку у «повній бойовій готовності» і цілісності майна відкривати купальний сезон для людей із інвалідністю.

За його словами, спорудження спеціального пляжу для людей з особливими потребами розпочнеться, орієнтовно, на початку травня наступного року. Оскільки зараз тривають роботи з оформлення проектної документації, відведення землі тощо. Планується, що до 1 вересня усі наявні дозволи та документи будуть готові. Але немає сенсу цього року під кінець купального сезону розпочинати будівельні роботи зі зведення пляжу для людей із інвалідністю. Тим паче, що на зиму конструкції необхідно демонтувати.

До речі, користуватись пляжем для людей з особливими потребами зможуть й інші відвідувачі. Тим самим люди, прикуті до візка, матимуть ширше коло для спілкування та відпочинку

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Сергій 06.08.2012 12:24
"Наче бачу те, що чую". Не піартесь на такій болючій темі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100