реклама

реклама

Загиблий увечері 1 вересня в аварії неподалік Умані 25-річний Дмитро Гуртовий був їхньою єдиною дитиною. Того вечора він з друзями і своєю нареченою Мариною повертався з Софіївського парку до Черкас. Але не повернувся… Батьки ледве стримують сльози і моляться за Марину, яка в тяжкому стані лежить у лікарні. Найбільше матері Дмитра Лідії Антонівні болісно чути, нібито її син був п’яним за кермом.


– Він ні в якому разі не міг поїхати п’яним. Він ходив в тренажерний зал, займався спортом! У нього були плани на життя, а не на смерть! – схлипує Лідія Антонівна. – А розмови, що він був п’яним за кермом? Нам це непотрібно! У нас горе, біль, а я повинна йти боротися за честь сина… Навіщо це?

Прес-конференцію батьків загиблого Дмитра Гуртового організували черкаські «ударівці». Нагадаємо, їхні активісти мітингували під час прес-конференції в Черкасах нардепа і кандидата в нардепи по 200-му округу Антона Яценка, вимагаючи чесного розслідування справи. Антон Яценко, за інформацією деяких ЗМІ, був причетний до ДТП, однак на своїй прес-конференції він все заперечував. «Ударівці» кажуть, що взялися за тему, тому що для декого з них загиблий 25-річний Дмитро Гуртовий був однокласником. Крім того, після прес-конференції Яценка, «ударівці» навіть звернулися в прокуратуру…

«Ми звернулися до прокурора Черкаської області Миколи Лісового з проханням перевірити правомірність дій начальника ДАІ Уманського району щодо розголошення Яценку Антону Володимировичу даних, що становлять таємницю досудового слідства», – пояснив журналістам начальник юридичного відділу Черкаської обласної організації політичної партії «УДАР» Віталія Кличка» Назар Крупка.

Нагадаємо, що на своїй прес-конференції Антон Яценко повідомив журналістам, що саме начальник ДАІ Уманського району повідомив нардепу, що загиблий водій автомобіля Деу Nexia Дмитро Гуртовий нібито був у стані алкогольного сп’яніння…

– Наступного дня, 2 вересня, вранці я був біля заправки, де сталася ДТП. Так, Діма заблукав, поїхав не в бік Черкас, а в бік Києва. Він заїхав на заправку уточнити маршрут. Можливо, він і порушив правила, повертаючи не в тому місці. Але відео з заправки, яке я бачив… Машина, яка його збила, пролетіла з такою швидкістю, що при зіткненні двох авто лише пилюка полетіла. І видно було, що їхали три машини в ряд… – розповідає батько Дмитра Микола Іванович. – Вже я не знаю, де це відео. Хто не намагався його взяти, не дають… І кажуть, що моя дитина була п’яна, бо в машині були розбиті пляшки з під пива та лимонаду… Але наш син не пив. Він лише поїхав з друзями відпочити в Софіївку.

– Так, наш син з друзями, їдучи назад, купив батькам знаменитого уманського пива. А мамі своїй купив лимонаду, щоб порадувати її… – плаче Лідія Антонівна. – Він закінчив чотири курси в університеті і під час п’ятого курсу пішов працювати в систему виконання покарань. Працював чесно. І тепер у нас великий біль втрати… Коли ми приїхали до Умані, то нікого не звинувачували, нікого не ображали, ми лише переживали свій біль. І тут ми чуємо з телеканалів, що водій був п’яним. Я не могла пережити те, що мою дитину несправедливо звинувачують після загибелі. Хто винен, встановить експертиза, але для чого очорнювати його пам'ять, кажучи, що він був п’яним? Якщо він дійсно порушив правила дорожнього руху, то вже заплатив за це найдорожчим – життям… То чому Антон Яценко, який не знав мою дитину, паплюжить зараз її пам'ять з екранів телебачення?

За словами батька загиблого, він спілкувався у лікарні з хлопцем, який разом із Дмитром їхав в його авто. Хлопець говорив спершу, що бачив, як з однієї машини виходив чоловік із депутатським значком.

– Я потім до цього хлопця звертався. То він вже зовсім інші слова говорив… – дивується Микола Іванович.

Нині батьки Дмитра Гуртового розраховують на об’єктивне розслідування справи і закликають громадськість пильно стежити за ходом розслідування. Адже всім відомо, чим дуже часто закінчуються розслідування ДТП за участі «мажорів». А те, що тут йде мова не про «простих смертних», зрозуміло: лише базова комплектація Мерседесу GL 500, який врізався у Деу, коштує не менше 100 тисяч доларів…

реклама

Коментарі  

 
+2 #106 Лёня 11.10.2012 19:15
Цитую О.ЧУПРИНА:
Цитую О.:
Верх цинізму від Удару! Що ж візьмеш від лідера з ...... мозгами!

Може з"явишся на люди мозговитий ти наш?

Дивіться як Чуприна за Удар вступається!А як же "НЕ ТАК"? Перекувався,маб уть,став патріотом? Ні - як був єсдеком,так і лишився,вдягнув овечу шкуру!... шкура.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #105 Лара 10.09.2012 12:45
Політика зараз стала такою брудною справою, немає здорової крнкуренціїю. Хіба це нормально коли від опонента намагаються позбутися у такий спосіб. Депутати будьте чесними і якщо боїтеся Яценко, як сильного конкурента, майте гідність визнати це, а не змішувати його ім'я з брудом та кров'ю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #104 Вій 10.09.2012 11:38
Прикро розуміти, що народ ведеться на все, що йому подає преса, приймає все за чисту монет, скажуть, напевно, на біле чорне, так будуть доводити, що так і є. Дуже пригнічує цей стадний рефлекс!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #103 Роман 10.09.2012 10:30
Одни защитники собрались.Нормальным людям и так понятно что Яценко просто хотят убрать с дороги.И воспользовались таким вот способом.Эта информация причастности Антона Яценко полное фуфло.Да авария была на самом деле.И Яценко там и в помине не было.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #102 ДАШКОВСЬКИЙ 07.09.2012 23:26
Декілька років назад у м.Шполі, вночі, п'яний водій на джипі BMW на шаленій швидкості насмерть збив молодого міліціонера, який ішов з чергування зі своїм колегою.І які наслідки???
А ніякі.Водій виявився синком судді м.Шполи.Колегу загиблого чи залякали чи підкупили,це вже не доведеш. Жаль хлопчини а ще більше його нещасних батьків інвалідів, які проживають у с.Васильків.То це синок районного судді, а народний депутат з його зв'зкамими, впливом та ще й з великими грошима... Ви ж самі розумієте на що здатен. Я не кажу конкретно про Яценка,може він і не причетний. Та багато 'але'
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #101 Алекс 07.09.2012 21:24
Цитую Brat:
Цитирую #84 Алекс 07.09.2012 15:49
Превышение скорости не тянет на уголовноую отвественность. Это админнарушение. Поэтому если бы ваш брат соблюдал ПДД выезжая на главную дорогу ничего бы не случилось.
Ответ:
Я не сказал что брат был прав. Каждый из нас 100 раз пересекал 2-ю сплошную и это ни для кого не секрет и это не угроза жизни. вопрос в том что как говорят многие люди - он просто не успел понять что Мерс ехал не меньше 200 км.час. это его погубило, а не то что он хотел нарушить. видя что такая ситуация он бы никогда не повернул, тем более на сплошной.?

Вы совершенно адекватный человек. Я не хотел бы даже своим врагам пожелать оказаться на той или иной стороне в этом деле. Юридически здесь, как говорят в обиходе "обоюдка". Один летел, второй на врахував. По человечески соболезную Вам и Вашим родным и близким. Но мне противно что те или иные используют эту тему в своих корыстных политических целях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #100 Олег 07.09.2012 18:35
Цитую Дужий:
Це звичайно трагедія для батьків, вони втратили дитину.але це не означає, що вони повинні стравлять всіх собак на людину який не має відношення до трагедії. ......................!

Якби дана людина немала ніякого відношення до аварії булиб отдразу оприлюднені відео з камер заправки, ніхтоб ніяких листів неписав, ніхтоб масово недавав по дві три конференції...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #99 Віталій 07.09.2012 18:35
Прокуратура, суды, верхушка милиция --- все куплены регионалами! Им верить нельзя, они выгораживают Яценко и всю региональную братву. Яценко --- убийца и тушка, человек без морали и чести. Верить можно ТВі и Артему Шевченко. В своих передачах он защищает простых людей от вседозволенност и судей и прокуроров.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #98 Яна 07.09.2012 18:06
Удар хочуть перемоги на виборах, вони запропонували допомогу батькам загиблого, вам не даєтся що забагато збігів виходить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #97 Просьба 07.09.2012 18:05
Давайте не делать скоропостижных выводов,.......................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100