реклама

реклама

На Черкащині правоохоронці долучилися до вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні — українців, які дев'ять років тому, відстоюючи майбутнє нашої держави, пожертвували своїм життям під час Революції Гідності.

20 лютого в Україні вшановується пам'ять загиблих учасників подій на Майдані, проводяться меморіальні заходи в багатьох містах країни. У Черкасах вшанування відбулося біля пам'ятного знаку "Борцям за волю України" на Алеї Слави, до якого прийшли представники силового блоку, влади та громади.

332417685_1275941789944154_2812622947772572037_n

Увечері відбулася поминальна панахида, під час якої люди поклали квіти та запалили лампадки на честь кожного Героя. Всі присутні згадали Революцію Гідності, яка стала символом героїчної боротьби за державу та свободу української землі.

Герої залишаються в пам'яті народу, є гордістю та прикладом для майбутніх поколінь.

Наша боротьба за Свободу та Незалежність триває, тому єдиним шляхом до її зміцнення є підтримка воїнів ЗСУ, звільнення від окупації всієї території, а також розбудова вільної, демократичної, сильної та квітучої України, - інформує Поліція Черкаської області.

"Вони відстоювали наше право на свій шлях. На весь світ показали силу єдності та могуття духу українців. Перші герої російсько-української війни. Сьогодні ми згадуємо Небесну Сотню. Мужніх патріотів, які ціною свого життя захистили свободу та незалежність України", - пише голова ОВА Ігор Табурець.

332085929_952386955918378_1574693826420059377_n

…Все почалося тоді, коли люди з надією на те, що їх почує влада, і Україна стане ближчою до Європи, зібралися на Майдані Незалежності. Режим Януковича відреагував на мирну акцію протесту блискавично, жорстоко, скоївши злочини проти народу. Всупереч цьому, Майдан обріс барикадами, Київ отримав підтримку всіх регіонів країни, зокрема і Черкащини. В ім'я майбутнього люди жертвували навіть життями…

Як відомо, Черкащина має 6 Героїв Небесної сотні. Це Максим Горошишин (село Грушківка Кам'янського району), Юрій Паращук (місто Тальне), Юрій Пасхалін (село Носачів Смілянського району), Андрій Саєнко (м. Сміла), Віктор Чернець (село Подібна Маньківського району), Віталій Смоленський (село Фурманка Уманського району). Президент присвоїв їм звання Героя України. Також їх посмертно було нагородження почесними грамотами облдержадміністрації та облради, медалями за заслуги перед Черкащиною, а також було надано грошову допомогу сім’ям загиблим.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100