реклама

реклама

Впродовж лютого Черкаську область відвідали шість кандидатів в Президенти України: Юлія Тимошенко, Руслан Кошулинський, Сергій Тарута, Олександр Мороз, Сергій Каплін та Андрій Садовий.

5c48a01cef3c7797754909.png

Про це інформує Громадянська мережа «Опора».

8 лютого на Черкащину завітала кандидатка в Президенти України Юлія Тимошенко. Вона відвідала Умань та Жашків. В Умані Юлія Володимирівна виступила в міському будинку культури, де презентувала свій передвиборчий «Новий курс». На заході також була присутня народна депутатка від «Батьківщини» Олександра Кужель. У Жашкові Тимошенко виступила на Соборній площі. На подію завітав позафракційний нардеп-мажоритарник Валентин Ничипоренко. У той же час у Верховній Раді тривав сесійний день.

23-02-19_Jashkiv_tymoshenko

У ході поїздок кандидатку супроводжував міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який, за повідомленням прес-служби мерії, на цей день взяв відпустку.

На обидва заходи охочих із прилеглих районів доставляли автобусами. В Умані активісти ОПОРИ помітили щонайменше два автобуси з прихильниками Юлії Тимошенко. Та щонайменше чотири у Жашкові. Пасажири говорять, що автобуси для всіх охочих організовували районні осередки партії ВО "Батьківщина".

23-02-19_Uman_Tymoshenko_avto

9-11 лютого на Черкащині перебував кандидат в Президенти Руслан Кошулинський. Він побував в Умані, Корсуні-Шевченківському, Кам’янці та Черкасах. У обласному центрі, окрім офіційних зустрічей, він також брав участь у непублічних заходах, на які представників ОПОРИ не впустили. Приїзду Кошулинського на Черкащину передувала масштабна агітаційна кампанія від ВО «Свобода», у ході якої, зокрема, ОПОРОЮ фіксувалися друковані агітаційні матеріали без вихідних даних. За цими фактами активісти звернулися із заявами в поліцію.

Також ОПОРА звернулася із офіційним запитом в Черкаську міськраду з проханням повідомити, на яких умовах було надане приміщення міського будинку культури для виступу Кошулинського. Окрім того, ми просили надати копію договору оренди, у разі його наявності. Натомість у відповіді від ЧМР було повідомлено, що відповідно до звернення депутата М. Шила в приміщенні будинку культури відбувався депутатський звіт фракції ВО «Свобода». Зазначимо, що 20 лютого місцева «Свобода» провела ще один звіт, цього разу в стінах міськради.

12 лютого Черкаську область відвідав кандидат в Президенти Сергій Тарута. У Золотоноші він виступив у напівпустій залі міського будинку культури, де розповів про свою трудову біографію, здобутки в бізнесі, зазначив, що зламав плани бойовиків на створення так званої «Малоросії». Також побував на маслозаводі в селі Антипівка, що в Золотоніському районі.

23-02-19_Zolotonosha_Taruta

У Черкасах він презентував свою президентську програму та розроблену «економічну платформу» у ПК «Дружба народів». На зустріч прийшли працівники ПАТ «Азот» (палац культури перебуває у власності цього товариства) та приїхав «бус» із студентами з області. Відзначимо, що "запитання від виборців" Сергієві Таруті готувалися заздалегідь. "Папірці-шпаргалки" з ними роздавалися присутнім у залі.

23-02-19_Cherkasy_Taruta_pytannia

На заходах Таруту супроводжував голова місцевого осередку партії «Основа», депутат Черкаської обласної ради Олександр Рибченко.

23-02-19-Cherkasy_Taruta

15 лютого у обласний центр приїхав кандидат в Президенти Сергій Каплін. Він виступив перед місцевими жителями в обласному Будинку профспілок. У залі здебільшого зібралися співробітники профспілок та пенсіонери. Каплін презентував свою програму «Соціальний курс», також у ході виступу неодноразово вступав із критикою щодо іншого кандидата – Володимира Зеленського.

23-02-19_Cherkasy_Kaplin

16 лютого в Черкаси приїхав кандидат в Президенти Олександр Мороз. Він провів зустріч із черкащанами в обласному краєзнавчому музеї. У ході свого виступу Мороз розповів, як пас корову в дитинстві, про свій трудовий шлях та покритикував чинну владу. Зокрема, назвав «дурним» рішення щодо курсу України на членство в ЄС та НАТО.

21 лютого в Черкаси приїхав кандидат в Президенти Андрій Садовий. У ході програми поїздки Садовий зустрівся з черкасцями на Соборній площі (де всім охочим роздавали какао), у комунальному готелі «Дніпро» провів зустріч з представниками Ради церков, а ввечері взяв участь публічному діалозі «Цифрова держава – інноваційна Україна». Модератором останнього заходу виступив підприємець, голова місцевого осередку партії «Демальянс» Віктор Євпак. Захід відвідали в основному працівники IT-сфери та представники місцевого бізнесу.

23-02-19-Cherkasy_Sadoviy

Приїзду Садового передували візити в обласний центр нардепів від «Самопомочі». І Олег Березюк, і Анна Романова побували в Черкаському державному технологічному університеті. Там Березюк прочитав студентам лекцію «Межа світів», а Романова поговорила про індустрію гостинності.

Також зазначимо, що 31 січня Черкащину відвідав кандидат в Президенти Олег Ляшко. Уже після його візиту, в лютому, на Черкащині побували нардепи від Радикальної партії: Андрій Лозовий приїздив у Корсунь-Шевченківський, Канів, Софіївку, Лисянку та Буки, а Дмитро Лінько - у Смілу.

«Із наближенням до дня виборів зростає інтенсивність візитів кандидатів. Якщо в січні в область приїздили четверо кандидатів, то в лютому ми вже маємо вдвічі більшу кількість. До того ж штаби планують візити аби максимально ефективно використати час перебування кандидата в регіоні, тобто більшість кандидатів проводять не тільки традиційні зустрічі з виборцями у актових залах, а й відвідують різні підприємства, проводять заходи для журналістів, зустрічі з представниками, наприклад, профспілок, чи церков. Покривають за один візит кілька районів, або і взагалі залишаються в регіоні на кілька днів, як-от Руслан Кошулинський.

Разом з тим, більшість із 44 зареєстрованих кандидатів ще не бували в регіоні ні в передвиборчий період дочасної агітації, ні після офіційного страту виборчого процесу. Тож цілком ймовірно слід очікувати ще більшої інтенсивності заходів за безпосередньої участі кандидатів у березні», - коментує координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області Захар Колісніченко.

реклама

Коментарі  

 
-2 #3 Гут 27.02.2019 10:42
Морда "ЗЕ" надоела еще раньше, чем он "неожиданно" полез в кандидаты. Задолбала его манера пытаться отмазаться от поганялы "Клоун", пытаясь косить под "нью Рейгана". Почему-то от сходства с Ельциным отбивается руками-ногами, хотя тот тоже изрядно веселил публику и на балалайке залихватски нарезывал. Впрочем, если "ЗЕ" даже с рашки берет за услуги американскими баксами, а не деревянными рублями - то как его вынубить признаться, что он на Ельцина похож гораздо больше, чем на Рейгана?
А если какому-то шарпею с Умани хочется погавкать на абсолютно резонные слова с Еврособюза о том, что ЗЕ - означает ЗЕРО, то лучше бы вспомнил, как там "кроют" и Трампа, и путина - на то она и демократия.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Уманский Еврей 27.02.2019 02:20
Одни морды которые уже всем надоели, ну может Зеленский, хотя уже послы ЕС заявили что он не полный ноль, а даже минус. Это уже вмешательство в выборы и попытка повлиять на голосование со стороны ЕС.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 И шо интересно 26.02.2019 18:07
все видвидавшие действительно чьито шестёрки. Совпадение?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100